Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
tynka

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Postautor: tynka » 19 mar 2017, 6:54

Mieszkanie odebrane z odchylem od pionu na jednej scianie-7 mm. Inne usterki takie jak haczace okna, rysa na oknie -chyba nie do szlifowana :lol:, nieprzykrecony stopień do ogrodu, naderwana listwa przeciwpozarowa mają być usunięte do końca kwietnia. Odbierał pan Smajek którego znają tam już wszyscy :D

Piepia

Postautor: Piepia » 19 mar 2017, 9:12

To nie tak źle :D mogę prosić o kontakt do tego pana Smajka jeśli można wiedzieć ile zapłaciłaś za usługę tego pana

ragandbones

Postautor: ragandbones » 19 mar 2017, 12:36

sasiad pisze:My zamierzamy odbierać mieszkanie z firmą White Inspirations- firma przewijała się już na forach innych budynków:

odbiory-mieszkan-krakow.pl

Mają także swój profil na facebooku. Cena mocno konkurencyjna w stosunku do innych firm, można tez podglądnąć ich zdjęcia z odbiorów innych mieszkań.

Nie polecam. Odbierali drugie moje mieszkanie 2 tygodnie temu u innego Dewelopera. Mieszkanie bylo wykonane ze zmianami lokatorskimi, zapomnialem ich o tym poinformowac. Nie zauwazyli, ze drzwi lazienkowe, grzejnik i sciana dzialowa zostaly przesuniete o kilkadziesat centymetrow wzgledem planu. Nie sprawdzili czesci wspolnych, nie maja miernika do instalacji elektrycznej, nie maja miernika do suchosci tynkow, nie maja pomiaru termicznego.

Nowy

Postautor: Nowy » 19 mar 2017, 15:42

Też miałem z nimi przejścia i nie polecam.

tynka

Postautor: tynka » 20 mar 2017, 7:10

Piepia pisze:To nie tak źle :D mogę prosić o kontakt do tego pana Smajka jeśli można wiedzieć ile zapłaciłaś za usługę tego pana

Pana Smajka bardzo łatwo znaleźć w googlach. Wystarczy wpisać kierownik budowy smajek. Podobno odbiory robi ten pan i jego syn. Cena zależy od metrażu mieszkania. Najlepiej zapytać indywidualnie ale z tego co wiem to nie jest najdroższy. Mówił, że dzwoniąc tydzień przed odbiorem spokojnie będzie miał czas. Życzę powodzenia w odbiorze mieszkania. Widziałam, że niektórzy sąsiedzi już zaczynają urządzanie :D

michalxg

Postautor: michalxg » 20 mar 2017, 13:46

Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?

usia

Postautor: usia » 20 mar 2017, 14:16

michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?

hahaha chyba tak dobrze to NIGDY nie będzie i BUDIMEX nie wybuduje NIGDY takiego mieszkania :lol: :mrgreen: :roll:

michalxg

Postautor: michalxg » 20 mar 2017, 14:45

usia pisze:
michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?

hahaha chyba tak dobrze to NIGDY nie będzie i BUDIMEX nie wybuduje NIGDY takiego mieszkania :lol: :mrgreen: :roll:

Nie pocieszyłaś mnie :( czyli są dwa wyjścia - odebrać pomimo usterek, lub zgłosić zastrzeżenia i czekać kolejny miesiąc...

M&M

Postautor: M&M » 20 mar 2017, 15:22

michalxg pisze:
usia pisze:

Nie pocieszyłaś mnie :( czyli są dwa wyjścia - odebrać pomimo usterek, lub zgłosić zastrzeżenia i czekać kolejny miesiąc...

Czasem są usterki ktore poprawiają w czasie kiedy Ty sobie remontujesz mieszkanie - np regulacja okien :D

usia

Postautor: usia » 20 mar 2017, 15:43

michalxg pisze:
usia pisze:

To zależy w jakiej aktualnie sytuacji mieszkaniowej się znajdujesz ( czy np. wynajmujesz mieszkanie teraz). Osobiscie uważam, że jeśli bedą to usterki nie wpływające na mój komfort życia w mieszkaniu i da się je zlikwidować samemu na etapie remontu to nie ma sensu czekać min. 1,5 miesiąca ( pamietaj, że Bdx ma 14 dni od zgłoszonych nieprawidłowości na ustosunkowanie się do nich, nastepne 30 dni na naprawę. W przypadku poważniejszych nawet 90 dni ). Oczywiście, jeśli będą to poważne sprawy, jakieś buble, które będą istotna przeszkodą- nie ma rady- trzeba czekać. :?

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”