gucio_i_maja pisze:Te miejsca i tak nie spełniają wymogów miejsca dla niepełnosprawnego - są za wąskie...
Nie są za wąskie bo przy każdym jest jest chodnik pozwalający na "rozładunek" (brzydko mówiąc) takiej osoby w takim przypadku chyba są zgodne z przepisami przynajmniej tak rozumiem zapis poniżej.
"1. Stanowiska postojowe dla samochodów osobowych powinny mieć co najmniej szerokość 2,3 m i długość 5 m, przy czym dla samochodów użytkowanych przez osoby niepełnosprawne szerokość stanowiska powinna wynosić co najmniej 3,6 m i długość 5 m, a w przypadku usytuowania wzdłuż jezdni - długość co najmniej 6 m i szerokość co najmniej 3,6 m, z możliwością jej ograniczenia do 2,3 m w przypadku zapewnienia możliwości korzystania z przylegającego dojścia lub ciągu pieszo-jezdnego."
Co oczywiście nie zmienia faktu że jakby ta sprawa dotyczyła mojego miejsca, za które zapłaciłem ( i kupno mieszkania na tym osiedlu zależała od tego czy będę miał możliwość wykupu miejsca) to nie pozbyliby się mnie z biura póki nie dostałbym jednej jednoznacznej odpowiedzi i to na piśmie o co chodzi i jak planują rozwiązać tę sytuację. Na miejscu osób, które zakupiły tam miejsca rządałbym zamiast nich otrzymania miejsc w garażu podziemnym jako alternatywę( na pewno wszystkich nie sprzedali).