Zalane komórki lokatorskie i woda w piwnicy nowego bloku Orlińskiego 8
Re: Zalane komórki lokatorskie i woda w piwnicy nowego bloku Orlińskiego 8
Bx dał ciała z tymi garażami podziemnymi chyba w każdym bloku.. Co kolejny blok to przecieki i potem szarpanie się z gwarancją i naprawami (niekoniecznie skutecznymi).
jasiek pisze:Bx dał ciała z tymi garażami podziemnymi chyba w każdym bloku.. Co kolejny blok to przecieki i potem szarpanie się z gwarancją i naprawami (niekoniecznie skutecznymi).
Myślę, żeby skrócić czas to trzeba zasięgnąć wiedzy od sąsiadów z innych bloków, może pomogą.
-
po majowych deszczach zgłaszałam ten problem do Budimexu oraz do Zarządcy (byli w kopii maila). Napisałam dość pasywno-agresywnego maila, na zasadzie, "jeżeli nie otrzymam dziś potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia, będę dzwonić codziennie" - podziałało. Moją sprawą zajmował się inżynier budowy kom. (+48) 797 601 738 (jeżeli ktoś jest zainteresowany nazwiskiem, napisze na prv).
Na A3 sucho - sprawdzałem specjalnie jak wygląda hala garażowa po tych ulewach, czy w innych blokach też są takie problemy?
A uzyskałaś informację zwrotną od pana inżyniera jak usterka została naprawiona?
A uzyskałaś informację zwrotną od pana inżyniera jak usterka została naprawiona?
No właśnie w takich sytuacjach trzeba się dopominać o info co było powodem usterki i jak została naprawiona. Bo tak zawsze mogą powiedzieć że naprawiali a tak naprawdę czekali aż wyschnie xD
W O4 odkopywali sąsiadce przez ogródek fundament bo lało się w hali, w Avia 4 podobno na gwarancji po roku batalii też uszczelniali fundamenty więc nie jest to odosobniony przypadek 

To sa ewidentnie bledy w hydroizolacji ,i zle wykonanej instalacji odprowadzajacej wode
-
Generalnie to tak
1. dostałam informację od inżyniera, że mieli przeciek z rury w okolicach klatki C i D i że to naprawili,
2. wcześniej jednak ochroniarz mówił, że to jest wada konstrukcyjna (możliwe, skoro wciąż się leje).
3. musimy brać pod uwagę to, że nasze osiedle to jeden wielki beton, pod naszymi dziedzińcami - są przecież garaże a nie ziemia. mam wrażenie, że takie sytuacje będa nie do uniknięcia w przyszłości, bo ta woda nie będzie miała gdzie wsiąknąć. Nie wiem na ile mogą zrobić takie super odwodnienie na takie betonowe osiedle.
1. dostałam informację od inżyniera, że mieli przeciek z rury w okolicach klatki C i D i że to naprawili,
2. wcześniej jednak ochroniarz mówił, że to jest wada konstrukcyjna (możliwe, skoro wciąż się leje).
3. musimy brać pod uwagę to, że nasze osiedle to jeden wielki beton, pod naszymi dziedzińcami - są przecież garaże a nie ziemia. mam wrażenie, że takie sytuacje będa nie do uniknięcia w przyszłości, bo ta woda nie będzie miała gdzie wsiąknąć. Nie wiem na ile mogą zrobić takie super odwodnienie na takie betonowe osiedle.
Bez przesady nie można przechodzić do porządku dziennego że jest to normalne, przecież jak kilka lat będzie nam tak podmywać to zaczną się problemy z blokiem. Gdzieś jest źle zrobiona hydroizolacja i tyle. Raczej to nie jest wina rury skoro problem pojawia się po większych deszczach. Skrobnę im dzisiaj maila w temacie, warto żeby ich dostali jak najwięcej, bo czas działa tylko na ich korzyść, a usterka lepiej żeby została naprawiona w trakcie trwania rękojmi.
-
masz rację morth, że nie należy przechodzić do porządku dziennego z tym. ale trzeba mieć z tyłu głowy, że to też nie działa na korzyść
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”