Mieszkania narożne 63m 2 balkony w inwestycji Orlińskiego 1
Re: Mieszkania narożne 63m 2 balkony
Myślę, że z tym hałasem, to jednak przesada lekka. Jasne, że nie będzie cicho, ale stoperów chyba nie będzie trzeba zakładać
Po pierwsze, szybko można się do tego przyzwyczaić, a po drugie mieszkałem kiedyś przy Opolskiej, w podobnej odległości jak te bloki i dało się żyć, a w zasadzie w ogóle nie zwracałem na to uwagi, a przypomniałem sobie o tym dopiero przy okazji tych dyskusji o kupnie mieszkania. Poza tym kupujemy w mieście, więc z ruchem samochodowym trzeba się liczyć 
Re: Mieszkania narożne 63m 2 balkony
Właśnie przymierzam się do kupna tego północno-zachodniego mieszkania (pewnie ktoś skorzystał z możliwości rezygnacji po akcji z przesunięciem o 3 m.). Mam świadomość, że będzie głośno od Stella. Nawet bardzo głośno i to niezależnie od piętra (dźwięk niesie w górę, mieszkam obecnie na 12 piętrze w nowym bloku, w podobnej odległości od nieco mniejszej ulicy ale z tramwajem, więc wiem o czym piszę). Niezależnie od tego, nawet gdybym miała wybór, a go nie mam, bo wszystko sprzedane to i tak wybrałabym stronę zachodnią (widok i światło, dla mnie podstawa).
Martwi mnie jednak inna kwestia. W tej większej sypialni (14m) jest tylko jedno okno, a właściwie drzwi balkonowe. Nie dość, że to północ, pokój cofnięty w głąb bryły budynku przez balkon to jeszcze metraż całkiem spory. Wiem, że pewnie wszystkie normy zostały spełnione, ale aż się prosi, żeby tam jednak okno obok drzwi wstawić. Balkon dziwnie z zewnątrz wygląda. Taka duża, tępa ściana. Pewnie jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie, szkoda tylko że nawet nędznej, przysłowiowej paprotki nie będzie gdzie postawić ze względu na brak parapetu
Martwi mnie jednak inna kwestia. W tej większej sypialni (14m) jest tylko jedno okno, a właściwie drzwi balkonowe. Nie dość, że to północ, pokój cofnięty w głąb bryły budynku przez balkon to jeszcze metraż całkiem spory. Wiem, że pewnie wszystkie normy zostały spełnione, ale aż się prosi, żeby tam jednak okno obok drzwi wstawić. Balkon dziwnie z zewnątrz wygląda. Taka duża, tępa ściana. Pewnie jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie, szkoda tylko że nawet nędznej, przysłowiowej paprotki nie będzie gdzie postawić ze względu na brak parapetu
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”