Części wspólne oraz kwestie sprzątania / prządku w bloku i okolicach - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Części wspólne oraz kwestie sprzątania / prządku w bloku i okolicach - Orlińskiego 8

Postautor: M&M » 24 lip 2017, 8:00

ObiVanKenobi pisze:
M&M pisze:Czy ktoś się zna i mogłby się wypowiedzieć na temat roślinności u nas? Bo grubo płacimy za utrzymanie a mi się dziś rzuciło w oczy, że ta roślinność niezbyt zadbana i nawet więdnie...

Popatrzcie na swoje parapety bo mi się zdaję, że przez tą roślinność mam dziwne muszki czy jakieś inne owady. Co oni tam hodują?

Muszki też mam na parapetach ;)

Ekspresjah

Re: Części wspólne oraz kwestie sprzątania / prządku w bloku i okolicach - Orlińskiego 8

Postautor: Ekspresjah » 24 lip 2017, 18:45

Nie dogodzisz ludziom;) Brak zieleni - źle, betonowa dżungla itd. Jest zielono, rośnie trawa, rosną drzewa i krzewy - źle, bo robale. No tak to już jest ;)

adi

Postautor: adi » 24 lip 2017, 20:38

Malkontenci powinni obejrzeć bloki, gdzie na dziedzińcach, zamiast zieleni, jest np. wielki betonowy parking - zdecydowanie wygląda to nieporównywalnie gorzej. Tymczasem na dziedzińcach siedzą ludzie, bawią się dzieci na placach zabaw, wg mnie jest naprawdę całkiem przyjemnie, mam nadzieję, że to się nie zmieni :)

usia

Postautor: usia » 24 lip 2017, 20:54

adi pisze:Malkontenci powinni obejrzeć bloki, gdzie na dziedzińcach, zamiast zieleni, jest np. wielki betonowy parking - zdecydowanie wygląda to nieporównywalnie gorzej. Tymczasem na dziedzińcach siedzą ludzie, bawią się dzieci na placach zabaw, wg mnie jest naprawdę całkiem przyjemnie, mam nadzieję, że to się nie zmieni :)

Oj tak ! Zgadzam się. Duzo można zarzucić bdx, Ale dziedziniec akurat jest przyjemny 8-)

M&M

Postautor: M&M » 25 lip 2017, 7:54

Dla jasności, mnie te muszki nie przeszkadzają ;) Zielony dziedziniec zrobili dobrze ;) Mnie tylko chodzi o kwestie jego utrzymania w takim stanie :D

Apropo utrzymania... To tak jak pisała kiedyś @usia o śmieciach na dziedzińcu.. To ostatnio widziałem jak z balkonu były wyrzucane zakrętki od butelek ..

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”