Witam,
wydaje mi się, że przeprogramowanie pilota nic nie da. Od wewnarz garażu jest przycisk do otwierania bramy, który może nacisnąć każdy lokator.
Narazimy się tylko na niepotrzebne koszty.
Nieuczciwi użytkownicy garażu podziemnego bez kupionego miejsca - Avia 2
Re: Nieuczciwi użytkownicy garażu podziemnego bez kupionego miejsca - Avia 2
Użytkowniku asiab – na Administracje bym tu nie liczył, tak czy siak kasuje nas za miejsce i opłaty z tym związane. BX też to głęboko ma w poważaniu, przynajmniej teraz. Oddali inwestycje, mają masę innej roboty gdzie terminy ich gonią więc póki co nie będą się zajmowali tym, że ktoś sobie nielegalnie parkuje w garażu. Zresztą jak BX działa w sprawie z osuszania garażu (długo, długo nic aż w końcu [chyba tylko na odczepne] nawiercili jakieś dziury w ścianie i zapchali pianką. Nie trzeba być inżynierem, że woda i tak zajdzie sobie ujście obok i do tej pory będzie sobie znajdowała jak się całej ściany nie odizoluje [a jeszcze mamy wody gruntowe] ). Problem może na razie tyko wynajmujących garaż, ale jak grzyb pójdzie w elewacje, to już będzie wszystkich. Minął okres letni gdzie naprawdę można było coś z tym zrobić ale przecież BX leci z innymi inwestycjami (już pomijam AVIE, ORLIŃSKIEGO) więc po co ma wracać do już zamkniętej inwestycji. Jeszcze kilka miesięcy i rękojmia minie, a mieszkańcy niech sobie sami radzą (sorrki temat na osobny wątek).
Co do pozbycia się nielegalnie parkujących, to wystarczyło by wziąć kogoś z Administracji i BX wraz z wynajętą firmą która ma blokady na koła (może by straż miejska dorobiła sobie?) i np. w niedziele wieczorem ok. 22-gie jak już wszyscy z weekendu wrócą, na miejscach niesprzedanych, a zajętych przez samochody pozakładać blokady wraz z informacją, że należy się uiszczenie opłaty w kwocie takiej, a takiej.
W poniedziałek rano jak się będą spieszyć do pracy to sami będą dzwonić i prosić o usunięcie.
Kasa za nielegalne korzystanie powinna trafić na konto przyszłych opłat związanych z utrzymaniem garażu (a cześć dla firmy zakładającej blokady).
Kilka takich akcji i sami nie będą parkować.
Ale trzeba chcieć/pomyśleć/zająć się tematem – tylko po co jak każdej ze stron Administracja i BX na razie to nie przeszkadza.
A z drugiej strony trochę to przykre, ze do takich środków byśmy się mieli uciekać, bo to w sumie nasi sąsiedzi. Ludzie z którymi będziemy dzielić blok przez kilka lub kilkanaście lat.
Zamiast blokad może być ostrzeżenie albo kwestia jakiejś opłaty za korzystanie z miejsca np. 300 - 400zł (wiem zaboli tych co kupili – też kupiłem i spłacam kredyt na to) na poczet utrzymania garażu. Wcześniej czy później i tak ktoś te miejsca wykupi jak się wszystkie bloki zapełnią. Przynajmniej by była jakaś kasa, której teraz i tak nie ma, a koszty rozkładają się na tych co wykupili miejsce.
Niestety sprawdza się wpis jednego z użytkowników forum na temat jak zaczęło powstawać to osiedle, że BX przyjdzie, pobuduje nie dbając o miejsca parkingowe, skłóci z tego powodu nowych i starych mieszkańców osiedli ościennych i pójdzie budować w inne miejsce zostawiając ludzi z problemem.
Co do pozbycia się nielegalnie parkujących, to wystarczyło by wziąć kogoś z Administracji i BX wraz z wynajętą firmą która ma blokady na koła (może by straż miejska dorobiła sobie?) i np. w niedziele wieczorem ok. 22-gie jak już wszyscy z weekendu wrócą, na miejscach niesprzedanych, a zajętych przez samochody pozakładać blokady wraz z informacją, że należy się uiszczenie opłaty w kwocie takiej, a takiej.
W poniedziałek rano jak się będą spieszyć do pracy to sami będą dzwonić i prosić o usunięcie.
Kasa za nielegalne korzystanie powinna trafić na konto przyszłych opłat związanych z utrzymaniem garażu (a cześć dla firmy zakładającej blokady).
Kilka takich akcji i sami nie będą parkować.
Ale trzeba chcieć/pomyśleć/zająć się tematem – tylko po co jak każdej ze stron Administracja i BX na razie to nie przeszkadza.
A z drugiej strony trochę to przykre, ze do takich środków byśmy się mieli uciekać, bo to w sumie nasi sąsiedzi. Ludzie z którymi będziemy dzielić blok przez kilka lub kilkanaście lat.
Zamiast blokad może być ostrzeżenie albo kwestia jakiejś opłaty za korzystanie z miejsca np. 300 - 400zł (wiem zaboli tych co kupili – też kupiłem i spłacam kredyt na to) na poczet utrzymania garażu. Wcześniej czy później i tak ktoś te miejsca wykupi jak się wszystkie bloki zapełnią. Przynajmniej by była jakaś kasa, której teraz i tak nie ma, a koszty rozkładają się na tych co wykupili miejsce.
Niestety sprawdza się wpis jednego z użytkowników forum na temat jak zaczęło powstawać to osiedle, że BX przyjdzie, pobuduje nie dbając o miejsca parkingowe, skłóci z tego powodu nowych i starych mieszkańców osiedli ościennych i pójdzie budować w inne miejsce zostawiając ludzi z problemem.
Zadziwiajace co ci ludzie robią żeby tylko zapakować sobie bliżej. Już tu na forum widziałem takich którzy każdego usprawiedliwia bo przecież wolno parkować. Taki mamy klimat że każdemu się należy itp... Roszczwniowe postawy a zero jakiej empatii.
Temat parkingu i parkowania aut gdzie popadnie musi być rozwiązany albo na osiedlu nigdy nie będzie przyjaznej atmosfery.
Mam nadzieję że kiedyś będzie zmiana organizacji, barierki i ludzie informujący na mapie zagrożeń inaczej się tej sprawy nie wygra
Temat parkingu i parkowania aut gdzie popadnie musi być rozwiązany albo na osiedlu nigdy nie będzie przyjaznej atmosfery.
Mam nadzieję że kiedyś będzie zmiana organizacji, barierki i ludzie informujący na mapie zagrożeń inaczej się tej sprawy nie wygra
Polak pisze:Ale trzeba chcieć/pomyśleć/zająć się tematem – tylko po co jak każdej ze stron Administracja i BX na razie to nie przeszkadza.
Co administracja ma do tego kto parkuje na miejscach Budimexu?
Polak pisze: Przynajmniej by była jakaś kasa, której teraz i tak nie ma, a koszty rozkładają się na tych co wykupili miejsce.
Budimex nie płaci za swoje miejsca? Skąd masz takie informacje?
lofinden pisze:Polak pisze:Ale trzeba chcieć/pomyśleć/zająć się tematem – tylko po co jak każdej ze stron Administracja i BX na razie to nie przeszkadza.lofinden pisze:Co administracja ma do tego kto parkuje na miejscach Budimexu?
Chyba powinno ją też interesować, kto do budynku administrowanego przez nich wjeżdża. Zresztą asiab pisze że sprawę mają zgłoszonąPolak pisze: Przynajmniej by była jakaś kasa, której teraz i tak nie ma, a koszty rozkładają się na tych co wykupili miejsce.lofinden pisze:Budimex nie płaci za swoje miejsca? Skąd masz takie informacje?
Źle mnie zrozumiałeś - kasa to kwestia wyniku propozycji o którą pytała asiab
1) kara za parkowanie nie na swoim miejscu
2) opłata za użytkowanie do czasu sprzedania miejsca (skoro i tak to jest robione i pewnie nadal będzie, do czasu podjęcia konkretnych decyzji w tym temacie)
Polak pisze:Źle mnie zrozumiałeś - kasa to kwestia wyniku propozycji o którą pytała asiab
2) opłata za użytkowanie do czasu sprzedania miejsca (skoro i tak to jest robione i pewnie nadal będzie, do czasu podjęcia konkretnych decyzji w tym temacie)
Polak pisze: Kasa za nielegalne korzystanie powinna trafić na konto przyszłych opłat związanych z utrzymaniem garażu (a cześć dla firmy zakładającej blokady).
1) Jeśli mój znajomy będzie parkował na moim miejscu w garażu to mam go zgłosić wcześniej do administracji? Jak nie zgłoszę to zapłaci karę za parkowanie nie na swoim miejscu?
2) Czemu chcesz rozporządzać czyjąś własnością? Opłata za miejsce powinna powędrować do Budimexu.
lofinden pisze:Polak pisze:Źle mnie zrozumiałeś - kasa to kwestia wyniku propozycji o którą pytała asiab
2) opłata za użytkowanie do czasu sprzedania miejsca (skoro i tak to jest robione i pewnie nadal będzie, do czasu podjęcia konkretnych decyzji w tym temacie)Polak pisze: Kasa za nielegalne korzystanie powinna trafić na konto przyszłych opłat związanych z utrzymaniem garażu (a cześć dla firmy zakładającej blokady).
1) Jeśli mój znajomy będzie parkował na moim miejscu w garażu to mam go zgłosić wcześniej do administracji? Jak nie zgłoszę to zapłaci karę za parkowanie nie na swoim miejscu?
2) Czemu chcesz rozporządzać czyjąś własnością? Opłata za miejsce powinna powędrować do Budimexu.
Czytajmy ze zrozumieniem
Pozdrawiam
Moim zdaniem do tematu należy podejść po prostu z miłością. Co Wam przeszkadza ten motor, co zajmuje kawałek betonu? Samochód, który stoi na niewykupionym miejscu, wolnym? Samochód w zatoczce, co w niczym nikomu nie przeszkadzał? Do kogoś przyjechał gość - stanął, pojechał, po temacie.
Naprawdę dla Was jest problemem to, że ktoś podjedzie pod windę, zostawi sobie zakupy lub przywiezie chore dziecko i odjedzie? Pieniądze pieniędzmi, ale zawsze trzeba być człowiekiem. Ręce mi opadły, jak przeczytałam w innym wątku, że ludzie się kłócą czy osoby bez miejsca postojowego mogą wjeżdżać na osiedle. Wystarczy odrobina dobrej woli. Nie podkładajmy sobie kłód pod nogi a pomagajmy sobie nawzajem to będzie nam się dobrze mieszkało – gwarantuję
Naprawdę dla Was jest problemem to, że ktoś podjedzie pod windę, zostawi sobie zakupy lub przywiezie chore dziecko i odjedzie? Pieniądze pieniędzmi, ale zawsze trzeba być człowiekiem. Ręce mi opadły, jak przeczytałam w innym wątku, że ludzie się kłócą czy osoby bez miejsca postojowego mogą wjeżdżać na osiedle. Wystarczy odrobina dobrej woli. Nie podkładajmy sobie kłód pod nogi a pomagajmy sobie nawzajem to będzie nam się dobrze mieszkało – gwarantuję
-
AniaM pisze:Moim zdaniem do tematu należy podejść po prostu z miłością. Co Wam przeszkadza ten motor, co zajmuje kawałek betonu? Samochód, który stoi na niewykupionym miejscu, wolnym? Samochód w zatoczce, co w niczym nikomu nie przeszkadzał? Do kogoś przyjechał gość - stanął, pojechał, po temacie.
W takim razie niech użytkownicy bez miejsc, korzystający z garażu podziemnego miłosiernie płacą za użytkowanie. Dlaczego ktoś ma płacić na fundusz remontowy, za czyszczenie hali garażowej za takich cwaniaków. Tak trudno zrozumieć frustrację ludzi którzy zapłacili za miejsca kupę kasy a są oszuści którzy na tym żerują?!
Proszę nie oczekiwać wyrozumiałości w stosunku do oszustów! Wcale mnie nie zdziwi sytuacja gdy ktoś przewróci/wjedzie w ten motor przy wjeździe czy obklei auto które zajmuje czyjeś miejsce.
alternatywy4 pisze:W takim razie niech użytkownicy bez miejsc, korzystający z garażu podziemnego miłosiernie płacą za użytkowanie. Dlaczego ktoś ma płacić na fundusz remontowy, za czyszczenie hali garażowej za takich cwaniaków. Tak trudno zrozumieć frustrację ludzi którzy zapłacili za miejsca kupę kasy a są oszuści którzy na tym żerują?!
Proszę nie oczekiwać wyrozumiałości w stosunku do oszustów!
Te miejsca nie są niczyje. To są miejsca Budimexu i on za nie płaci. To kto i dlaczego tam parkuje powinno interesować właściciela, a nie osoby postronne.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”