[Bud. B] Wymiary mieszkań po ostatecznych obmiarach - Centralna Park Kraków
Re: [Bud. B] Wymiary mieszkań po ostatecznych obmiarach - Centralna Park Kraków
Mnie tez sie powiekszylo o 0.16m . Tylko zastanawiam sie czy trzeba to placic czy jest jakas granica dopuszczalna cm ktora pokrywa deweloper?
Powinno przyjść rozliczenie które trzeba albo dopłacić albo oni zwracają - zależnie od tego czy ma się nadmiar czy niedomiar.
U mnie wyszło ciut mniej, więc mając niedomiar deweloper ma zwrócić pieniądze - ale na jakie konto to nie mam pojęcia - muszę się dowiedzieć dopiero.
U mnie wyszło ciut mniej, więc mając niedomiar deweloper ma zwrócić pieniądze - ale na jakie konto to nie mam pojęcia - muszę się dowiedzieć dopiero.
Mi przyszla doplata
Ostatnio zmieniony 28 gru 2018, 7:46 przez Izuuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakładając, że wszystkie umowy mają podobną konstrukcję, to wszystko jest napisane w § 8 umowy deweloperskiej. W skrócie - płacić trzeba, można ewentualnie odstąpić od umowy w przypadku jeśli zmiany w powierzchni przekroczą 2% planowanej powierzchni lokalu.
Oki dzieki za zerkniecie
w umowe

-
Witam,
Oj drooogie drogie te cm
Moje cm to aż 17
Pozdrawiam
Oj drooogie drogie te cm

Moje cm to aż 17
Pozdrawiam
Witam.
Czy komuś wyszła jakaś znacząca różnica pomiędzy tym co wskazał deweloper i to co było do dopłaty, a tym co faktycznie wychodzi po obmierzeniu? Zastanawiam się czy jest sens zgłaszać ten fakt i ubiegać się o zwrot nadpłaconych kwot.
Czy komuś wyszła jakaś znacząca różnica pomiędzy tym co wskazał deweloper i to co było do dopłaty, a tym co faktycznie wychodzi po obmierzeniu? Zastanawiam się czy jest sens zgłaszać ten fakt i ubiegać się o zwrot nadpłaconych kwot.

Wróć do „[Bud. B] (etap III) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”