Opłacalność zakupu własnego mieszkania w Czyżynach
Re: Opłacalność zakupu własnego mieszkania w Czyżynach
Na wypadek wojny, to liczą się konserwy i amunicja 

No i się zaczyna.... w Avii 6 wpadła straż miejska i wszystkim stojącym wzdłuż jezdni wlepiła po mandacie. Zaczynają się donosy, wyzwiska, blokowanie miejsc parkingowych jadni drugim, ciekawe co się będzie działo, jak oddadzą kolejny blok. Będzie gorąco.
Poważnie? Skąd masz takie info? A kto donosi ludzie z Avii na siebie nawzajem? Ja się tego spodziewałam i w późniejszych etapach budowy/mieszkania tez tak będzie. A Avia 6 to jest ten blok który był jako pierwszy oddany na samym końcu ul. Orlińskiego?
Tak, Avia 6 to jedyny jak na razie w pełni skończony i zamieszkany blok 

jasiek pisze:Poważnie? Skąd masz takie info? A kto donosi ludzie z Avii na siebie nawzajem? Ja się tego spodziewałam i w późniejszych etapach budowy/mieszkania tez tak będzie. A Avia 6 to jest ten blok który był jako pierwszy oddany na samym końcu ul. Orlińskiego?
Bo mieszkam w 6. Kto donosi? Skąd mogę wiedzieć?
Może sami przyjechali, orlińskiego to publiczna droga 

maks pisze:Może sami przyjechali, orlińskiego to publiczna droga
Ale nie za bramą.
Z bramą to też miejsce publiczne. Przykład: Wnętrze sklepu to też miejsce publiczne, a przecież sklep jako budynek i jako firma to własność prywatna.
Ja myślałam ze wzdłuż ulicy jakos staly auta i ze moze komuś zyczliwemu to przeszkadzało. Ale skoro za brama to raczej sąsiedzi z bloku Avia dzwonili po straż 

Ano miejsce publiczne, ale droga prywatna. Do bramy jest własnością gminy miejskiej Kraków. Oczywiście na drogach prywatnych straż miejska też interweniuje, ale przeważnie na zgłoszenie.Staś pisze:Z bramą to też miejsce publiczne. Przykład: Wnętrze sklepu to też miejsce publiczne, a przecież sklep jako budynek i jako firma to własność prywatna.
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”