Zakaz parkowania na ulicy Orlińskiego w Krakowie - kiedy postawią znaki

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
magda115

Re: Zakaz parkowania na ulicy Orlińskiego w Krakowie - kiedy postawią znaki

Postautor: magda115 » 12 mar 2018, 22:38

Osób, które mają problemy z parkowaniem jest mnóstwo i będziemy się starać, aby sobie życie ułatwiać i zrobimy wiele aby zmienić dość trudną sytuację osiedla, miejmy nadzieję, że zostanie zrealizowany projekt parkingu przy Ul. Orlińskiego. Trzeba o to bardzo zabiegać.
Ostatnio słyszałam gdzieś dyskusje na temat zakazu zatrzymywania się w tzw. Strefach... na Krakowskim Kazimierzu, Prawdopodobnie Władze Miasta mogą wprowadzić pewne udogodnienia dla mieszkańców i być może mieszkańcy będą mogli parkować pod własnym blokiem - Nie wiem ile w tym prawdy ale miejmy nadzieję, że może się coś zmieni w tym trudnym obszarze :)

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 12 mar 2018, 23:05

Byłem jakiś miesiąc temu na Orlińskiego i nawet zobaczyłem pusty parking podziemny. Powiedzcie mi czy te wszystkie parkingi są puste? Bo jak tak, to się nie dziwię :arrow: kto jest na tyle głupi, żeby bulić za coś, co powinno być wliczone w kupno mieszkania, a nawet powiem więcej: powinno być gratis dla tych, co kupią mieszkanie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 17:15 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

krzysztof1

Postautor: krzysztof1 » 12 mar 2018, 23:52

Proponuję zgłosić do Budżetu Obywatelskiego budowę parkingu na części terenu przeznaczonego pod park,jak widać brak miejsc postojowych już doprowadza do wielu awantur,a przecię połowa mieszkań jeszcze niezamieszkała!

sam.slater

Postautor: sam.slater » 13 mar 2018, 7:44

krzysztof1 pisze:Proponuję zgłosić do Budżetu Obywatelskiego budowę parkingu na części terenu przeznaczonego pod park,jak widać brak miejsc postojowych już doprowadza do wielu awantur,a przecię połowa mieszkań jeszcze niezamieszkała!

To ja bym poszedł dalej - może nie na części a na całości, albo zaraz zaraz, przecież lepiej postawić przy tym biedronkę i stację benzynową... :geek:

Arav

Postautor: Arav » 13 mar 2018, 10:05

Przeciez miasto juz nam buduje 160miejsc parkingowych. Mieszkancy innych inwestycji nie maja tyle szczescia.... 160 za darmo to serio sporo. Nikt nikomu nie kazal kupowac tutaj mieszkania.... wiekszosc osob chyba sobie zdawala sprawe jak to wyglada. Ja kupilem mieszkanie i nie mam wykupionego miejsca parkingowego no ale trudno... nie mozna miec wszystkiego. Mieszkania byly przynajmniej tanie...

Selassie

Postautor: Selassie » 13 mar 2018, 10:10

Ludzie maja nierowno pod sufitem, z ich fiksacja na punkcie samochodów, parkowania blisko mieszkania.

Jeszcze czego - na terenie pod park ma byc park.

Robert

Postautor: Robert » 13 mar 2018, 10:41

lrc1912 pisze:Byłem jakiś miesiąc temu na Orlińskiego i nawet zobaczyłem pusty parking podziemny. Powiedzcie mi czy te wszystkie parkingi są puste? Bo jak tak, to się nie dziwię :arrow: kto jest na tyle głupi, żeby bulić za coś co powinno być wliczone w kupno mieszkania, a nawet powiem więcej: powinno być gratis dla tych co kupią mieszkanie.

Gdyby miejsca parkingowe miały być gratis, to mieszkania byłyby dużo droższe. Pomyśl trochę.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 13 mar 2018, 14:54

:|
Ostatnio zmieniony 11 lut 2022, 17:16 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

bruinen

Postautor: bruinen » 13 mar 2018, 15:38

A moim zdaniem to jest kuriozum, żeby człowiek musiał płacić za mieszkanie. Przecież każdy musi gdzieś mieszkać. Mieszkania powinny być za darmo, wliczone w podatki. Samochody też. No i miejsca postojowe. Kto to widział, żeby prowadzić prywatną firmę dla zysku.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”