Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Pegaso

Re: Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie

Postautor: Pegaso » 07 mar 2017, 18:30

blakeg1 pisze:
Mieszkancy Zabinca domagali sie kladki nad torami by skrocic droge na al. 29 listopada i doczekali sie, przynajmniej zaczeto prace w tym temacie. Moze u nas petycja mieszkancow tez przyniesie skutek.

Może dlatego ,ze to jest nad torami, które należą do spółki skarbu Państwa,a teren wręcz do Państwa.
U nas ciężko mi sobie wyobrazić aby składać petycje o budowę chodnika po prywatnych terenach.

Przeraża mnie takie podejście do tematu......

Wrona

Postautor: Wrona » 13 mar 2017, 15:57

W parku Lotników Polskich między Tauron Areną a Ogrodem Doświadczeń powstanie nowy plac zabaw zwany Smoczym Skwerem.
Więcej info:
krakow.pl/aktualnosci/208346,29,komunikat,powstaja_trzy_nowe_smocze_skwery.html
zzm.krakow.pl/index.php/przetargi.html?task=szczegolyPrzetarg&id=60

kustosz

Postautor: kustosz » 13 mar 2017, 16:02

Wrona pisze:W parku Lotników Polskich między Tauron Areną a Ogrodem Doświadczeń powstanie nowy plac zabaw zwany Smoczym Skwerem.
Więcej info:
krakow.pl/aktualnosci/208346,29,komunikat,powstaja_trzy_nowe_smocze_skwery.html
zzm.krakow.pl/index.php/przetargi.html?task=szczegolyPrzetarg&id=60

Fajnie :)

gucio

Postautor: gucio » 13 mar 2017, 18:18

""Nowe place zabaw będzie wyróżniała także ich prostota, która zapewni najmłodszym większą możliwość kreatywnego wykorzystania poszczególnych elementów placu. Smocze skwery swoją formą nie będą narzucały konkretnego sposobu zabawy, ale będą oddziaływać na wyobraźnie młodych użytkowników, pobudzając ich kreatywność.""cyt

CZYLI BĘDZIE POROSTU BIDA , ale lepiej żeby była ta "skromność"niż nic :-)

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 13 mar 2017, 21:17

gucio pisze:

Biorąc pod uwagę, odległość od naszej inwestycji do placu zabaw w Parku Lotników i rozkminiany rozmiar naszego placu zabaw to każda jedna huśtawka więcej powinna nas cieszyć : ;)

abcd

Postautor: abcd » 13 mar 2017, 21:45

gucio pisze:""Nowe place zabaw będzie wyróżniała także ich prostota, która zapewni najmłodszym większą możliwość kreatywnego wykorzystania poszczególnych elementów placu. Smocze skwery swoją formą nie będą narzucały konkretnego sposobu zabawy, ale będą oddziaływać na wyobraźnie młodych użytkowników, pobudzając ich kreatywność.""cyt

Akurat mam pod blokiem smoczy skwer i moje dzieci absolutnie nie narzekają na wyposażenie. Jest zjeżdżalnia, huśtawka i schodki, a dla starszaków liny, pajęczyny i cholera wie co... Okoliczne dzieci nie są malkontentami i cieszą się z każdej formy zabawek. Zabaw nie ogranicza ani forma ani przeznaczenie danych przyrządów. Rządzi wyobraźnia.

faniz

Postautor: faniz » 27 mar 2017, 23:45

Dzisiaj robiłem zwiad od strony ul. Sikorki i mam wrażenie, że w ostatnim czasie firma Arge zdemontowała swoje magazyny. Czy wiadomo już coś, co powstanie na wschód od osiedla Centralna Park?

Wrona

Postautor: Wrona » 28 mar 2017, 10:58

prawdopodobnie powstanie coś co będzie zgodnie z obowiązującym bądź uchwalanym planem zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu oznaczonego jako U/MW.3
Szczegóły planu zagospodarowania sa w innym temacie.
"Wyznacza się Tereny zabudowy usługowo – mieszkaniowej oznaczone
symbolami U/MW.1 do U/MW.3, o podstawowym przeznaczeniu pod:
1) zabudowę budynkami usługowymi;
2) zabudowę budynkami mieszkalnymi wielorodzinnymi;
3) zabudowę budynkami mieszkalnymi wielorodzinnym z wbudowanymi
usługami w parterach."

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 28 mar 2017, 11:21

faniz pisze:Dzisiaj robiłem zwiad od strony ul. Sikorki i mam wrażenie, że w ostatnim czasie firma Arge zdemontowała swoje magazyny. Czy wiadomo już coś, co powstanie na wschód od osiedla Centralna Park?

Na oględzinach od kierownika usłyszałem, że od między blokiem D a Expo nie powstanie nic, ale na krańcu bloku E coś będzie wybudowane.
Pożyjemy, zobaczymy

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 28 mar 2017, 11:59

jafarek pisze:
faniz pisze:Dzisiaj robiłem zwiad od strony ul. Sikorki i mam wrażenie, że w ostatnim czasie firma Arge zdemontowała swoje magazyny. Czy wiadomo już coś, co powstanie na wschód od osiedla Centralna Park?

Na oględzinach od kierownika usłyszałem, że od między blokiem D a Expo nie powstanie nic, ale na krańcu bloku E coś będzie wybudowane.
Pożyjemy, zobaczymy

Oby to byl jakis spozywaczy... 800 mieszkan Centralna Park, tj jakies 2500 mieszkancow = 2500 potencjalnych klientow takowego sklepu...
Chyba nikomu z nas nie usmiecha sie latac po bulki do Auchan w M1 lub Biedronki kilometr dalej:)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”