Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
gucio

Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3

Postautor: gucio » 26 lip 2017, 15:48

Selassie pisze:
gucio pisze:Czy budimex juz dzwonił do kogoś i proponował nowe miejsca albo zwrot pieniędzy z odsetkami ?

Tak z ciekawosci a byly w przeszlosci tego typu propozycje dla kogos z takim miejscem ?

Ja na ten temat nic nie wiem dlatego pytam bo u mnie taka sama sytuacja ale ja dopiero najwcześniej wrzesień. Dwonilem do PINBu ale Pan mi powiedział że on się tym nie zajmuje tylko jego koleżanka która jest w terenie i jak narazie kazałi budimexowi rozmontować blokady i czekać . . . Tylko nie wiem na co . . .

darekodz

Postautor: darekodz » 26 lip 2017, 15:50

Ja tam dzwonilem - sprawa zostala przekaza do jednostki wojewodskiej. Maja sprawdzic czy decyzja wydana przez inspektorat byla prawidlowa. Potrwa to przynajmniej kilka miesiecy.

jasiek

Postautor: jasiek » 26 lip 2017, 16:06

Z tymi miejscami to są jakieś jaja. Przed O10 zdjęli blokady i każdy parkuje na tych miejscach nie patrząc, że one do kogoś należą. Ciekawa jestem tylko czy przy odbiorach Bx oddaje miejsce z zaparkowanym na nim czyimś samochodem.. :roll:

Tommy

Postautor: Tommy » 26 lip 2017, 19:32

Jak to "każdy" parkuje?
Jak parkuje ktoś bez identyfikatora osoby niepełnosprawnej, to tylko tel. na Policję i następnym razem już nie będzie tam stać.

Kicek

Postautor: Kicek » 26 lip 2017, 21:54

Tommy pisze:Jak to "każdy" parkuje?
Jak parkuje ktoś bez identyfikatora osoby niepełnosprawnej, to tylko tel. na Policję i następnym razem już nie będzie tam stać.

Tak to nie działa, żeby mogli dawać mandaty musiałby być jeszcze znak pionowy, którego nie ma ;)

Tommy

Postautor: Tommy » 26 lip 2017, 22:56

Czy aby na pewno nie ma?

Obrazek

ps: nie wiem sprzed którego bloku ta fotka

Kicek!!!

Postautor: Kicek!!! » 27 lip 2017, 8:15

Tommy pisze:Czy aby na pewno nie ma? ps: nie wiem sprzed którego bloku ta fotka

Pod O10 nie ma :)

sand

Postautor: sand » 02 sie 2017, 15:13

Sprawa sprzedaży miejsc postojowych dla niepełnosprawnych na naszym osiedlu była właśnie poruszona w serwisie informacyjnym radia ZET pt. "Uwaga na dewelopera Budimex Nieruchomości". Najwyraźniej ktoś z mieszkańców postanowił zainterweniować.

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 02 sie 2017, 20:30

Dzwoncie do bx tym ktorzy sie interesuja tym wrzodem czyli miejscami proponuja rozwiazanie sytuacji trzeba tylko dzwonic i mowic ze te miejsa to problem

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 02 sie 2017, 20:34

sand pisze:Sprawa sprzedaży miejsc postojowych dla niepełnosprawnych na naszym osiedlu była właśnie poruszona w serwisie informacyjnym radia ZET pt. "Uwaga na dewelopera Budimex Nieruchomości". Najwyraźniej ktoś z mieszkańców postanowił zainterweniować.

To pewnie do końca tygodnia temat podchwycą i inne media/ Z jednej strony może dobrze dla osób, które je kupiły, a z drugiej kolejny powód do hejtowania nie tylko dewelopera, ale i całego osiedla :/

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”