Policyjna mapa zagrożeń i oznaczenie parkujących na Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Rysiul4

Re: Policyjna mapa zagrożeń i oznaczenie parkujących na Orlińskiego

Postautor: Rysiul4 » 27 wrz 2017, 23:16

Ekspresjah pisze:
Rysiul4 pisze:
Ekspresjah pisze:Butelka z procentem oznacza "Spożywanie alkoholu w miejscach niedozwolonych". Myślę, że mimo wszystko w swoim domu można pić napoje procentowe, a nawet się nimi upić.

Dokladnie. Poza tym chodzi o nagminne lamanie prawa. Ludzie mysla ze jak jest jednorazowa "impreza" na klatce i sobie klikna na mapie to radiowoz przyjedzie i uratuje swiat...

Ale przecież nawet na tej stronie jest napisane, że mapa nie służy zgłaszaniu interwencji...

Poza tym (to w nawiązaniu do komentarza którejś osoby wyżej) jeśli ktoś chciałby zgłosić, powiedzmy, "częste hałasy w mieszkaniach", podczas gdy takiej opcji twórcy mapy nie przewidzieli, tzn. że nie ma możliwości zgłoszenia takiego "wykroczenia". Bez sensu jest wtedy klikanie w cokolwiek, byle tylko dać wyraz swojej chwilowej frustracji... Teraz wygląda na to, że mieszkańcy Orlińskiego 8 to - za przeproszeniem - żule żłopiący piwo pod blokiem, w którym na dodatek nie ma nawet sklepu monopolowego (ani jakiegokolwiek) ;)

A przedewszystkim wychodzi na to, ze sa to osoby jezdzace autami bez uprawnien bo lamia przepisy na kazdym kroku.... Potem jako policja jezdzimy do takich " a bo mi znowu kola przebili ale mnie tu wszyscy lubia przeciez..."

M&M

Postautor: M&M » 28 wrz 2017, 7:08

Rysiul4 pisze:
Ekspresjah pisze:
Rysiul4 pisze:Dokladnie. Poza tym chodzi o nagminne lamanie prawa. Ludzie mysla ze jak jest jednorazowa "impreza" na klatce i sobie klikna na mapie to radiowoz przyjedzie i uratuje swiat...

Ale przecież nawet na tej stronie jest napisane, że mapa nie służy zgłaszaniu interwencji...

Poza tym (to w nawiązaniu do komentarza którejś osoby wyżej) jeśli ktoś chciałby zgłosić, powiedzmy, "częste hałasy w mieszkaniach", podczas gdy takiej opcji twórcy mapy nie przewidzieli, tzn. że nie ma możliwości zgłoszenia takiego "wykroczenia". Bez sensu jest wtedy klikanie w cokolwiek, byle tylko dać wyraz swojej chwilowej frustracji... Teraz wygląda na to, że mieszkańcy Orlińskiego 8 to - za przeproszeniem - żule żłopiący piwo pod blokiem, w którym na dodatek nie ma nawet sklepu monopolowego (ani jakiegokolwiek) ;)

A przedewszystkim wychodzi na to, ze sa to osoby jezdzace autami bez uprawnien bo lamia przepisy na kazdym kroku.... Potem jako policja jezdzimy do takich " a bo mi znowu kola przebili ale mnie tu wszyscy lubia przeciez..."

Łamanie przepisów to akurat prawda :D

srobert1

Postautor: srobert1 » 29 wrz 2017, 19:15

Selassie pisze:Ja codziennie prawie zgłaszam tych samochodziarzy na mapce policyjnej. I jak widzę patrol wystawiający mandaciki to czuję tylko radość.

Nienawidzę najbardziej w życiu takiej polackiej cwaniackiej postawy roszczeniowej.

Bo na starym osiedlu tak było - badz życzliwy dla sąsiada bo on przecież musi parkować. Nie nie musi.
Może zaparkować tam gdzie jest to zgodne z prawem i się przejść trochę. Skoro nie pomyślał o miejscu przy kupnie mieszkania.

Ktoś mi powie, że jestem szuja, ale dla mnie psucie naszej wspólnej własności i brak kultury to właśnie te auta postawione byle gdzie.
Tak własnie jest... bo co innego zgłosić nocne imprezowanie , a co innego narazić na mandat ludzi którzy rozładowują materiały i klej z dostawczaka. Sam widziałem interweniujących policjantów którzy wypisali mandat dostawcy AGD za brak zapiętych ..pasów... Ale karma wraca...

michalxg

Postautor: michalxg » 30 wrz 2017, 13:45

srobert1 pisze:
Selassie pisze:Ja codziennie prawie zgłaszam tych samochodziarzy na mapce policyjnej. I jak widzę patrol wystawiający mandaciki to czuję tylko radość.

Nienawidzę najbardziej w życiu takiej polackiej cwaniackiej postawy roszczeniowej.

Bo na starym osiedlu tak było - badz życzliwy dla sąsiada bo on przecież musi parkować. Nie nie musi.
Może zaparkować tam gdzie jest to zgodne z prawem i się przejść trochę. Skoro nie pomyślał o miejscu przy kupnie mieszkania.

Ktoś mi powie, że jestem szuja, ale dla mnie psucie naszej wspólnej własności i brak kultury to właśnie te auta postawione byle gdzie.
Tak własnie jest... bo co innego zgłosić nocne imprezowanie , a co innego narazić na mandat ludzi którzy rozładowują materiały i klej z dostawczaka. Sam widziałem interweniujących policjantów którzy wypisali mandat dostawcy AGD za brak zapiętych ..pasów... Ale karma wraca...

Przecież wiadomo, że problemem nie są chwilowe rozładunki towaru, a osoby które stają na każdym wolnym skrawku - chodnika, trawy, przejścia dla pieszych etc gdzie tylko da się wjechać i pozostawiają tam samochody.

M&M

Postautor: M&M » 12 paź 2017, 8:23

Tak dla zwolenników parkowania wszędzie ;)
Dla nieświadomych dodam, że jest to skrzyżowanie i są pasy ;) Myślę, że zaraz będą na ogródki wjeżdżać...

Obrazek

maciek

Postautor: maciek » 12 paź 2017, 9:46

M&M pisze:Tak dla zwolenników parkowania wszędzie ;)
Dla nieświadomych dodam, że jest to skrzyżowanie i są pasy ;) Myślę, że zaraz będą na ogródki wjeżdżać...

Parkowanie po prostu chamskie - na chodniku i to w ciągu przejścia dla pieszych.
Jedna tylko uwaga: tam nie ma skrzyżowania, w całym ciągu od Orlińskiego 1 do skrzyżowania z ul. Kłosowskiego są wyjazdy z posesji, a nie skrzyżowania - warto pamiętać, bo co poniektórzy wyjeżdżający z Avii nie wiedzieć czemu uzurpują sobie pierwszeństwo powodując zagrożenie.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 12 paź 2017, 9:55

Orlińskiego przy wjazdach/wyjazdach spod bloku oraz przy przejściach dla pieszych powinna być niestety osłupkowana. Wyeliminuje to takie parkowanie. Dodatkowo uważam że na Orlińskiego przy bloku O1/O3 powinien być próg, albo przejście które jest w formie przejścia wyniesionego. Niestety kierowcy tam dają po gazie...

Piepia

Postautor: Piepia » 12 paź 2017, 11:20

Pani ze srebrnego Audi rejestracja z Ukrainy stawia auto gdzie się da i to nie jest pierwszy raz szkoda gadać ledwo co dzisiaj można było przejść z wózkiem już by nie było jak nie stety.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 12 paź 2017, 14:27

Osiedle eksperymentalne, wyszło. Nie ma co!

sunder

Postautor: sunder » 12 paź 2017, 16:32

Prog powinien byc na wysokosci O1 i pozniej O3 bo to rozpedzanie sie nastepuje po zjezdzie z glownej ulicy...

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”