Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
tomo30

Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Postautor: tomo30 » 27 mar 2018, 17:49

Selassie pisze:Dla mnie to nie musi byc nawet tanio, chetnie zaplace za obiad 20-25-30zl byle byl smaczny, zrobiony ze swiezych produktow, cieply (marzeniem by bylo gdyby podawane z kuchni a nie z bemarow)

Obiad w cenie 20-30 złotych to właśnie jest tanio, taniej to tylko bar mleczny, lub wyśmiewany przeze mnie niecnie kebab (Jak twierdzi mój kurdyjski kolega to kebap jest formą poprawną) ale bez względu na nazwę śmierdoli tak samo. Chyba że mamy do czynienia z daniem przygotowanym tradycyjnie, a nie fastfoodową podróbką.

supper

Postautor: supper » 27 mar 2018, 18:41

Poświęciłem kilka minut na spacer do nowego lewiatana i oto lista lokali, które już są lub zaraz powstaną.
1/3 lokali jeszcze nie oddana, okrąglak również a lokali jest już jak w małym centrum handlowym.
Zaskoczeniem są już 3 przedszkola. Ostra rywalizacje się szykuje w kawiarnio piekarniach, których będzie co najmniej 5.
Chyba wszystkie podstawowe usługi będą.
Pewnie szybko rynek zweryfikuje słuszność powstania niektórych z nich.
Lecąc od Orlińskiego 1:
Obrazek

Lewiatan ludzi też już sporo:
Obrazek

Pizzeria, fast food:
Obrazek

Cukiernia tradycyjna:
Obrazek

Zaraz obok Awiteks:
Obrazek

Żabka nr 2:
Obrazek

Serwis sportowy:
Obrazek

Odzież dla babek:
Obrazek

Niepubliczne przedszkole:
Obrazek

Sklep spożywczy z produktami regionalnymi:
Obrazek

Kwiaciarnia:
Obrazek

Kosmetyczka:
Obrazek

Sklep mięsny:
Obrazek

Pierogarnia: (ładna nazwa, zabrakło kasy na wykończenie lokalu ale produkty dobre):
Obrazek

Delikatesy Happy:
Obrazek

Optyk:
Obrazek

Odzieżowy dla kobiet?:
Obrazek

Lodziarnia!:
Obrazek

Piekarnio-Kawiarnia:
Obrazek

Kebab:
Obrazek

Pracownia florystyczna:
Obrazek

Kawiarnia z kosmetyką? (ciekawy pomysł i ładne wykonanie:
Obrazek

Publiczne przedszkole:
Obrazek

Fryzjer-Kosmetyka:
Obrazek

Kosmetyka:
Obrazek

Ubezpieczenia:
Obrazek

Piekarnio-Kawiarnia:
Obrazek

Niepubliczne przedszkole:
Obrazek

Apteka:
Obrazek

Żabka:
Obrazek

Stomatologia:
Obrazek

Dalej Notariusz, biuro sprzedaży BDX i fryzjer, kosmetyka, masaże zrobione w mieszkaniu na parterze.

michalxg

Postautor: michalxg » 27 mar 2018, 19:48

Bardzo fajne podsumowanie!

Lewiatan ludzi też już sporo

Tutaj niestety się nie popisali. Niby fajne, że Lewiatan, a nie kolejna żabkomałpka, natomiast potraktowany trochę po macoszemu jakby w okolicy mieszkali biedniejsi ludzie, niż choćby Lewiatan na 2PL, który przy tym to delikatesy premium. Głównie widać to po stoisku z wędlinami/mięsami, gdzie po prostu nie uświadczy się lepszych wędlin.

Mordin

Postautor: Mordin » 27 mar 2018, 20:22

michalxg pisze:Bardzo fajne podsumowanie!

Lewiatan ludzi też już sporo

Tutaj niestety się nie popisali. Niby fajne, że Lewiatan, a nie kolejna żabkomałpka, natomiast potraktowany trochę po macoszemu jakby w okolicy mieszkali biedniejsi ludzie, niż choćby Lewiatan na 2PL, który przy tym to delikatesy premium. Głównie widać to po stoisku z wędlinami/mięsami, gdzie po prostu nie uświadczy się lepszych wędlin.

To raczej kwestia mniejszego lokalu przy Orlińskiego niż przy 2. Pułku - towary i ceny są jak przypuszczam takie same.

ragar

Postautor: ragar » 27 mar 2018, 21:38

@supper, niezłe podsumowanie, jeszcze chyba jakiś sklep monopolowy powstaje od strony ul. Stella-Sawickiego w Orlińskiego 1 :)

A jeżeli chodzi o stoisko mięsne w Lewiatanie, to nic w tym dziwnego, gdybym planował taki sklep i wiedział, że dosłownie obok ma mi się otworzyć sklep mięsny (Szubryt), to też bym zbyt dużego nie robił. Swoją drogą ten Szubryt, jak na razie kiepsko zaopatrzony, przynajmniej takie mam własne i takie słyszałem opinie. Ja zniechęciłem się, jak chciałem kupić jakieś mięso, w Lewiatanie nie brałem, a u Szubryta już nie było. Ja wiem, że badają rynek, ale jednak to trochę zniechęca do kolejnych wizyt.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 28 mar 2018, 13:06

odnośnie Szubryta to niestety sklep partnerski a nie firmowy stąd to kiepskie zaopatrzenie:(

michalxg

Postautor: michalxg » 28 mar 2018, 17:29

ragar pisze:@supper, niezłe podsumowanie, jeszcze chyba jakiś sklep monopolowy powstaje od strony ul. Stella-Sawickiego w Orlińskiego 1 :)

A jeżeli chodzi o stoisko mięsne w Lewiatanie, to nic w tym dziwnego, gdybym planował taki sklep i wiedział, że dosłownie obok ma mi się otworzyć sklep mięsny (Szubryt), to też bym zbyt dużego nie robił. Swoją drogą ten Szubryt, jak na razie kiepsko zaopatrzony, przynajmniej takie mam własne i takie słyszałem opinie. Ja zniechęciłem się, jak chciałem kupić jakieś mięso, w Lewiatanie nie brałem, a u Szubryta już nie było. Ja wiem, że badają rynek, ale jednak to trochę zniechęca do kolejnych wizyt.

Tym bardziej powinni się bardziej postarać. Bylejakie szynki w cenie max 20paru złotych przypominają bardziej stoisko w marketach.

A i faktycznie w tym Szubrycie szału nie ma. Pod tym względem wybór u nas na osiedlu w porównaniu do wspomnianego przeze mnie Lewiatana na 2PL jest bieda.

Szubryt na AVII

Postautor: Szubryt na AVII » 28 mar 2018, 19:21

Dzień dobry,
Szanowni klienci, z góry przepraszamy za zaistniałą sytuację, z każdym dniem, staramy się poszerzać asortyment, oraz zaopatrywać sklep aby dostępność produktów była przez cały czas od otwarcia do zamknięcia sklepu(zarówno wędlin, oraz mięsa i drobiu).
Jesteśmy otwarci na wszelakie spostrzeżenia, uwagi zarówno te krytyczne jak i te pozytywne, każdą nawet najmniejszą drobnostkę weźmiemy do siebie, aby sprostać wymaganiom!
Jeśli mają Państwo jakieś ulubione produkty, których nie ma obecnie u Nas, prosimy o wysłanie "wiadomości prywatnej"(na każdą odpowiemy, indywidualnie), a specjalnie zamówimy, choćby tylko dla jednej osoby, gdyż wychodzimy z założenia, że towar dla klienta musi być i to nieważne, czy przyjdzie o godzinie 08:01 czy 18:01.
Na koniec chcielibyśmy dodać, że zawsze mamy towar świeży, mamy codziennie dostawy, i dążymy do tego, aby klient nie kupował towaru, który "leży" w ladzie już 2 dni, chcemy aby klient, który do Nas przyjdzie, wyszedł z zadowoleniem kupna towaru świeżego, bo dostał to czego oczekiwał i miał pewność, że po przyjściu do domu, nie będzie musiał składać reklamacji, że "mięso jest nieświeże".
Pozdrawiamy mieszkańców całego osiedla,
i zapraszamy po świeże mięso, drób, wędliny !!
Miłego wieczoru.

Selassie

Postautor: Selassie » 29 mar 2018, 9:45

I to sie chwali :)! Na pewno odwiedze sklep szubryta w takim razie i zamowie jakies moje ulubione wedlinki u Was.

Duzy plus

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 12 kwie 2018, 19:34

Powstaje trzecia biedronka na Avii 3, ciekawe czy te wszystkie Biedronki dadza rade..

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”