Straż Miejska pod blokiem Orlińskiego 4 - zgłoszenia, upomnienia i mandaty

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: Straż Miejska pod blokiem Orlińskiego 4 - zgłoszenia, upomnienia i mandaty

Postautor: iti » 01 lut 2017, 10:27

Tak w temacie parkowania na drodze pożarowej...

M&M pisze:Zwolenników parkowania gdzie popadnie polecam oglądnięcie zdjęć... Tak wyglądała w dniu wczorajszym akcja pod O1 (gdzie auta JESZCZE nie parkują na chodniku) Teraz wyobraźcie sobie jakby to wyglądało pod O4 albo pod O6 gdy chodniki są zastawione bo nie chciało sie podejść na nóżkach 200 m dalej...

Obrazek

Michal_Sz

Postautor: Michal_Sz » 01 lut 2017, 13:12

Elegancko się wszyscy zmieścili...

iti pisze:Tak w temacie parkowania na drodze pożarowej...

M&M pisze:Zwolenników parkowania gdzie popadnie polecam oglądnięcie zdjęć... Tak wyglądała w dniu wczorajszym akcja pod O1 (gdzie auta JESZCZE nie parkują na chodniku) Teraz wyobraźcie sobie jakby to wyglądało pod O4 albo pod O6 gdy chodniki są zastawione bo nie chciało sie podejść na nóżkach 200 m dalej...

Obrazek

adi

Postautor: adi » 01 lut 2017, 13:42

Tylko to nie była interwencja w Orlińskiego 4, tylko pod Orlińskiego 1 :)

Za to ciekawe informacje o tym, jaka może być odpowiedzialność za parkowanie na drodze pożarowej, można znaleźć pod linkiem. Wszyscy mądrzy, ale jak przyjdzie do płacenia, to już pewnie tylu chętnych nie będzie :)

M&M

Postautor: M&M » 01 lut 2017, 14:33

Michal_Sz pisze:Elegancko się wszyscy zmieścili...

iti pisze:Tak w temacie parkowania na drodze pożarowej...

Obrazek

A przeczytaj jeszcze raz posta z uwagą :D dla ułatwienia pogrubiłem fragment :P

adi pisze:Tylko to nie była interwencja w Orlińskiego 4, tylko pod Orlińskiego 1 :)

Za to ciekawe informacje o tym, jaka może być odpowiedzialność za parkowanie na drodze pożarowej, można znaleźć pod linkiem. Wszyscy mądrzy, ale jak przyjdzie do płacenia, to już pewnie tylu chętnych nie będzie :)

Tak jak pisałem jest pod O1, a ktoś ku przestrodze wrzucił ;d

sam.slater

Postautor: sam.slater » 02 lut 2017, 14:40

Już wiadomo o co chodziło:
lovekrakow.pl/aktualnosci/w-czyzynach-mezczyzna-wpadl-do-szybu-windowego_18723.html

maks

Postautor: maks » 07 lut 2017, 13:15

Jeśli chodzi o płacenie, to dziś ok 10 policja miała żniwa pod O4 i 6.

Poprawcie mnie jeśli źle myślę - jeśli tam byłby znak droga wewnętrzna i nie było znaku strefa zamieszkania a był znak droga pożarowa to SM i policja i tak mogłaby ukarać mandatem za parkowanie na chodniku?

jas78

Postautor: jas78 » 07 lut 2017, 15:23

maks pisze:Jeśli chodzi o płacenie, to dziś ok 10 policja miała żniwa pod O4 i 6.

Poprawcie mnie jeśli źle myślę - jeśli tam byłby znak droga wewnętrzna i nie było znaku strefa zamieszkania a był znak droga pożarowa to SM i policja i tak mogłaby ukarać mandatem za parkowanie na chodniku?

Mylisz się, SM na pewno nie mogłaby ukarać mandatem za parkowanie na chodniku w przypadku znaku droga wewnętrzna i droga pożarowa. Nie wiem jak w przypadku policji.

Natomiast za zastawianie drogi pożarowej może nałożyć mandat PSP. Dzieje się to b. rzadko, najczęściej przy okazji innej interwencji.

maks

Postautor: maks » 22 lut 2017, 18:32

Od tygodnia można zauważyć pustki na chodniku przed O4 już prawie nikt nie parkuje - a kto zaparkuje szybko staje się łakomym kąskiem dla Policji i SM, mam wrażenie, że nasze osiedle zostało już na stałe wpisane na listę ulubionych miejsc zarobkowania i poprawiania statystyk ówże służb.

Jednak samochody nie rozpłynęły się w powietrzu, a ich właściciele ani nie wsiedli w komunikację ani na rowery ani nawet nie kupili miejsc w garażu po promocyjnej cenie 50k! Cóż przenieśli się trochę dalej i parkują jak na razie legalnie na krawężniku i miejscach "niby dla inwalidów". Tylko co będzie dalej gdy liczba mieszkańców z dnia na dzień rośnie, nowe inwestycje są oddawane, a administrator drogi Orlińskiego z czasem "uporządkuje" kwestie inwalidów a przy chodnikach postawi zakazy parkowania. Słabo to widzę...

ragandbones

Postautor: ragandbones » 24 lut 2017, 11:02

maks pisze:Słabo to widzę...

To bylo wiadomo od samego poczatku, nie wiem skad nagle zdziwienie.

antek

Postautor: antek » 24 lut 2017, 12:34

No właśnie też mnie to zaskoczyło, chodnik pod Orlińskiego 4 jakiś taki odkorkowany i można swobodnie nim przejść. Nie wiem jak Wam, ale mi się podoba, jaki taki porządek przez blokiem :)

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”