Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Gratuluje kreatywności ciekawa wizja
co do szumu myślę, że ekrany dźwiękoszczelne to najrozsądniejsze rozwiązanie.

lrc1912 pisze:Gratuluje kreatywności ciekawa wizjaco do szumu myślę, że ekrany dźwiękoszczelne to najrozsądniejsze rozwiązanie.
Dzięki.. Pewnie masz rację.. Warto pamiętać, żeby sobie nie przywalić nieprzezroczystych ekranów.
Jeszcze mam taką wizję, żeby przykryć Stella-Sawickiego tunelem i górę tunelu też można by zagospodarować terenami zielonymi.. Dużo jest w Europie państw z miastami, których centra można samochodem przejechać tunelem..
Horyzont pisze: Jeszcze mam taką wizję, żeby przykryć Stella-Sawickiego tunelem i górę tunelu też można by zagospodarować terenami zielonymi.. Dużo jest w Europie państw z miastami, których centra można samochodem przejechać tunelem..
Szkoda, że wtedy kiedy wznosili Nową Hutę nikt nie wpadł na pomysł, żeby Stella Sawickiego przeprowadzić tunelem pod ziemią. Dzięki takiemu rozwiązaniu pas startowy nie byłby przedzielony ulicą. Dodatkowo już w latach 60-tych, 70-tych powinni całe lotnisko Czyżyny zarejestrować jako zabytek, bez możliwości zabudowy w jego otoczeniu.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2022, 22:49 przez lrc1912, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Horyzont pisze:Witam
jest parę rzeczy, o które wg. mnie należy zadbać, aby park spełnił swoją rolę:
to tak na szybko, co myślicie?
Proponuję dyskusję w wątku do tego założonym: "Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy"

Ostatnio zmieniony 31 gru 2016, 0:46 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ktoś się orientuje co się dzieje w temacie nowego parku?
Przedłuża się sprawa złożenia wniosku o wydanie decyzji ustalającej lokalizację inwestycji celu publicznego. ZZM czeka obecnie na wytyczne z TAURON, MPWiK oraz WKŚ, które są potrzebne do złożenia wniosku o ULICP.
W miarę na bieżąco mozna poczytać na facebook.com/nowyparkczyzyny
W miarę na bieżąco mozna poczytać na facebook.com/nowyparkczyzyny
Dzięki za odpowiedź 

Z tego co widziałem, to w tym roku na projekt ma zostać wydanych 350 000 zł i na to składa się na to:
Przydałoby się mieć jakiś wpływ na projekt, może Zarząd Zieleni Miejskiej będzie prowadził w tej sprawie jakieś konsultacje
Ale wszystko wskazuje na to, że w tym roku park na pewno się nie pojawi, więc trochę jeszcze poczekamy. Osobiście zaczekałbym jeszcze trochę dłużej, gdyby była szansa na skucie betonu i zrekultywowanie terenu, żeby mieć park z trawą i drzewami nie "w doniczkach" 
Swoją drogą widziałem ostatnio coś takiego:

Podoba mi się i widziałbym w parku
A takie leżaki ZZM postawił na Młynówce, więc nie jest to jakiś egzotyczny mebel miejski. Ale jak na razie wydaje się, że jedne dzielnice są pod tym względem nieco bardziej doinwestowane, niż inne. Trzeba by zawalczyć o Czyżyny 
- opracowanie dokumentacji projektowej dla nowego parku w Czyżynach;
- przygotowanie wszystkich materiałów koniecznych do złożenia wniosku o wydanie decyzji WZ/ULiCP oraz uzyskanie takiej decyzji;
- przygotowanie materiałów do złożenia wniosku o wydanie PNB;
- złożenie wniosku o wydanie PNB.
Przydałoby się mieć jakiś wpływ na projekt, może Zarząd Zieleni Miejskiej będzie prowadził w tej sprawie jakieś konsultacje

Swoją drogą widziałem ostatnio coś takiego:

Podoba mi się i widziałbym w parku

Swoją drogą ciekawe czy park będzie ogrodzony i zamykany na noc, bo jak wiadomo wandalizm jest wszędzie.
ZZM aktualnie tworzy SIWZ do ogłoszenia przetargu na dokumentację projektową wraz z uzyskaniem przez Wykonawcę ULiCP oraz pozwolenia na budowę.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”