Opłaty za zarządzanie budynkiem Avia 2 i media wg. zarządcy

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
alternatywy4

Re: Opłaty za zarządzanie budynkiem Avia 2 i media wg. zarządcy

Postautor: alternatywy4 » 15 sty 2017, 20:09

MieszkankaAvii7 pisze:@Alternatywy4 przperaszam, mozeglupie pytanie, ale jaki masz metraz mieszkania? Napoczątku myslalam ze61,9m2, apotem cos wspominales o 50m2.
Ta tabelka z czynszem to jest dla jakiego metrażu mieskzania i dla ilu osob zamieszkujących mieszkanie?

p.s. Macie az po 2 windy na klatke? W avii 7bedzie po jednej windzie w kazdej klatce

61.9 m2 / 3 osoby

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 15 sty 2017, 22:16

Dzieki za odpowiedz. Jamam ok 63m2 wiec pewnie czynsz bedzie podobny w Avii 7

alternatywy4

Postautor: alternatywy4 » 16 sty 2017, 14:15

Przy tak dobranej prognozie zużycia ciepła (1GJ) 517 to minimalna kwota. Zużycie ciepła w moim przypadku to ok. (5GJ na miesiąć x 50 zł).

Nawiewniki w oknach, które wychładzają lokal to jakiś koszmar. Jeszcze się tym nie zająłem więc nie wiem czy jest tam regulacja itd.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 17 sty 2017, 2:41

alternatywy4 pisze:Przy tak dobranej prognozie zużycia ciepła (1GJ) 517 to minimalna kwota. Zużycie ciepła w moim przypadku to ok. (5GJ na miesiąć x 50 zł).

Nawiewniki w oknach, które wychładzają lokal to jakiś koszmar. Jeszcze się tym nie zająłem więc nie wiem czy jest tam regulacja itd.

Jak wyglądaja te nawiewniki? Mozzna prosic o zdjeice?
Sa w kazdym oknie?

Karotka

Postautor: Karotka » 17 sty 2017, 10:43

Obrazek

moje opłaty dla 44 m2 wynoszą tyle - spodziewała się szczerze mówiąc trochę mniejszych. Przyjęłam średnio 3GJ na CO -teraz przez okres około miesiaca w tym te najgorsze mrozy wg licznika zużyłam 9 GJ ale nie ukrywam że temat wywietrzników i buczącej wentylacji mnie prześladuje od kilku dni. Jak skończę remonty i wszystko będzie popodłączane jak należy to muszę się zająć tym tematem. Od wczoraj nie da się spać bo mam wrażenie jakbym miała transformator jakiś w pokoju i to w sypialni...

valmont

Postautor: valmont » 18 sty 2017, 12:05

czy mozecie wrzucic pelny rachunek lacznie z ochroną i innymi kosztami?

czy w sezonie letnim tez sie placi stala oplate za centralne ogrzewanie?

Kasiek

Postautor: Kasiek » 18 sty 2017, 13:02

Głupie pytanie - w jaki sposób dostajecie opłaty ? jest już poza połową stycznia a ja nie otrzymałam żadnego rachunku ( poza prądem). Na maila, listem poleconym ?

endriu

Postautor: endriu » 18 sty 2017, 13:21

Można sie zalogować na stronie zarządcy jeśli się wcześniej tam zgłaszało mieszkanie I wsztstko sprawdzić ja mam symulacje na cały 2017 rok podaje linka do strony https://www.strefaklienta24.pl/global/I ... Page?Err=1

Karotka

Postautor: Karotka » 18 sty 2017, 16:13

Trzeba wysłać do zarządcy skan aktu notarialnego i od tego momentu naliczane są opłaty. należy podać samemu szacunkowe wartości ile się chce mieć zużycie miesięczne wody i ciepła i ile osób będzie mieszkać. Pewnie raz na rok lub pół roku będzie sie odczytywało realne zużycia i będą korekty zwroty lub nadpłaty za media. Od zarządcy dostaje się tez login i hasło do portalu i tam wszystko jest na bieżąco wprowadzane - nasze wpłaty i zaległości, awarie, ogłoszenia itp...

Karotka

Postautor: Karotka » 18 sty 2017, 16:17

opłatę za ciepło zarówno stała opłatę jak i zużycie płaci sie cały rok - zaliczkuje dlatego realne zużycie w okresie zimowym najlepiej podzielić przez pół i tyle przyjąć na cały rok. Jak np zuzywa się 8 GJ w grudniu to mozna przyjąć 4 GJ/m-c przez cały rok. ale tu jest dowolność zarzadca nie narzuca tu ile należy przyjąć. W portalu mozna wprowadzać też swoje odczyty z liczników.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”