Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Ghost

Re: Kroki sąsiadów z góry i dudnienie w nowym mieszkaniu - os. Avia 5

Postautor: Ghost » 28 lis 2017, 18:15

Mnie strasznie denerwuje to udzerzanie w bebny. Też to zgłosze do Budimexu dajcie znać czy ktoś coś ustalił.Ja też mieszkam w klatce D.

lukaszstrak

Postautor: lukaszstrak » 29 lis 2017, 11:18

A gdzie się takie rzeczy zgłasza?

gamera64

Postautor: gamera64 » 29 lis 2017, 11:50

Usterki zgłasza się przez maila obsluga.krakow@budimex.pl
W mailu należy opisać usterkę i podać dane kontaktowe.

zanba

Postautor: zanba » 02 sty 2018, 12:42

Witam, udało się komuś coś ustalić z Budimexem w sprawie tych hałasów? Może ktoś zgłaszał, jak to w ogóle zbadać?

Giees

Postautor: Giees » 02 sty 2018, 22:53

W klatce A u mnie na 3 pietrze jest Ok . Czasem słyszę biegające dzieci, ale nie jest to na tyle denerwujące żeby miało przeszkadzać. Mam podwieszane sufity w całym mieszkaniu wiec może to troszkę tłumi hałasy z góry :-)

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 04 sty 2018, 15:35

Może położyli(...) panele z płyty pilśniowej na betonie, a i ten styropian w podłodze robi swoje. Niestety w budynku o konstrukcji żelbetowej sprawdzają się wykładziny podłogowe. Bo jak nie ma prawdziwych podłóg...
PS. Ciekawe że niemcy w bunkrach z czasów 2 wojny stosowali drewniane błazerie, i wykładziny na podłogach właśnie w celu wytłumienia akustycznego pomieszczeń sypialnych dla żołnierzy.

Joanna_a

Postautor: Joanna_a » 28 sty 2018, 21:39

Witajcie, przyłączę się do każdej inicjatywy mogącej pomoc w likwidacji tego hałasu. Czy Budimex jakoś konkretniej odniósł się do sprawy?

Selassie

Postautor: Selassie » 29 sty 2018, 14:08

Widze ludzi narzekajacych na to, ze sasiad nie ma wykladziny :D to moze czas zainwestowac w izolacje akustyczna sufitow w Waszych mieszkaniach

Sam slysze kroki / rozmowy czy muzyke z mieszkan obok - nie przeszkadza mi to w ogole.
Moze dlatego, ze cale zycie spedzilem w blokach.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 29 sty 2018, 20:41

Selassie pisze:Widze ludzi narzekajacych na to, ze sasiad nie ma wykladziny :D to moze czas zainwestowac w izolacje akustyczna sufitow w Waszych mieszkaniach

Sam slysze kroki / rozmowy czy muzyke z mieszkan obok - nie przeszkadza mi to w ogole.
Moze dlatego, ze cale zycie spedzilem w blokach.

Izolacja akustyczna sufitu nic nie daje. Była u mnie ekipa profesjonalistów. Jasno dali znać, że strop jest jakiś zrąbany i jedynym wyjściem to izolacja ale u sąsiada z góry :/ Żadne sufity podwieszane, wełny, maty srututu nie pomogą. Znajomi, którzy przez całe życie mieszkali w różnych blokach, gdy mnie odwiedzili i usłyszeli jak u góry przebiegło dziecko to skomentowali to słowami "co to było".
Nie przeszkadza mi muzyka u sąsiada, rozmowy sąsiadki o wkładkach higienicznych itd, ale tego łomotu z góry nie jestem wstanie przeżyć. Kroki rodziców słychać normalnie(jak w bloku) ale dzieci biegają chyba w metalowych zbrojach.

Joanna_a

Postautor: Joanna_a » 30 sty 2018, 22:52

Nie rozumiem, w czym problem, że jednym przeszkadza, a innym nie :-) Drodzy Sąsiedzi, którym nie przeszkadza - zazdroszczę, naprawdę. Jeżeli jednak gdzieś jest jakieś rozwiązanie, które szczęśliwymi uczyni również tych, którym przeszkadza, to dlaczego nie spróbować - a nuż się uda systemowo przez Budimex?
Pozdrawiam.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”