[Bud. D] Centralne ogrzewanie i jego włączenie w bloku - Centralna Park
-
Re: [Bud. D] Centralne ogrzewanie i jego włączenie w bloku - Centralna Park
A nie dzwonił nikt żeby zapytać co z tym ogrzewaniem?
Rozmawiałem z Zarządcą.
Wczoraj konserwator dobił ciśnienie w instalacji, ale sukcesywne odpowietrzanie i odkręcanie kaloryferów przez mieszkańców powoduje jego spadek - logiczne
Takich zabiegów musi być więc kilka, aż w końcu wszyscy w danym pionie odpowietrzą sobie kaloryfery
Wczoraj konserwator dobił ciśnienie w instalacji, ale sukcesywne odpowietrzanie i odkręcanie kaloryferów przez mieszkańców powoduje jego spadek - logiczne

Takich zabiegów musi być więc kilka, aż w końcu wszyscy w danym pionie odpowietrzą sobie kaloryfery

-
kustosz pisze:Rozmawiałem z Zarządcą.
Świetnie

6p, klatka 2 - kaloryfery śmigają, nie były też zapowietrzone
A jak ocenianie temperaturę kaloryferów?
5 piętro, IV klatka - uważam je za przeciętnie ciepłe - nie wiem czy to kwesta pogody czy problemu z obiegiem w instalacji.
Na poprzednim mieszkaniu obecnie grzeją jak szalone.
5 piętro, IV klatka - uważam je za przeciętnie ciepłe - nie wiem czy to kwesta pogody czy problemu z obiegiem w instalacji.
Na poprzednim mieszkaniu obecnie grzeją jak szalone.
nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze to moze byc kwestia tego ze jeszcze mamy jesien, przez najblizszy miesiac temperatura w ciagu dnia nie bedzie mniejsza niz +10 st. C, takze moze jeszcze nie grzeja na full mocy
blakeg1 pisze:nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze to moze byc kwestia tego ze jeszcze mamy jesien, przez najblizszy miesiac temperatura w ciagu dnia nie bedzie mniejsza niz +10 st. C, takze moze jeszcze nie grzeja na full mocy
też mam taką nadzieję - jednak w innych blokach nocą grzeją na full
Od konserwatora dowiedziałem się, że na bloku ustawiona jest tzw. pogodynka, która dostosowuje ciepłotę kaloryferów do tej na zewnątrz. Jak jest między 10 a 15 stopni na zewnątrz, to kaloryfery nie będą grzać z pełną mocą. U mnie faktycznie tak jest, w dzień są ledwo ciepłe, natomiast wieczorem, jak temperatura na zewnątrz spada, kaloryfery są cieplejsze.
I to byłaby prawda. W dzień grzejniki ledwo ledwo, wieczorem trochę lepiej, ale szału nie ma.
ja jeszcze nie mieszkam ale w moim kaloryferze było samo powietrze - pewnie po tym odpowietrzeniu znowu Pan będzie musiał dobić ciśnienie do instalacji.
Zobaczę tam może dziś, bo jak byłem kilka dni temu to grzejniki ( to nie zapowietrzone) były totalnie zimne.
Może dlatego ,ze mam mieszkanie na ostatnim pietrze.
Zobaczę tam może dziś, bo jak byłem kilka dni temu to grzejniki ( to nie zapowietrzone) były totalnie zimne.
Może dlatego ,ze mam mieszkanie na ostatnim pietrze.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”