Alternatywa dla strefy zamieszkania na osiedlu - Avia / Kraków

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
mmm123

Re: Alternatywa dla strefy zamieszkania na osiedlu - Avia / Kraków

Postautor: mmm123 » 01 sie 2018, 17:31

RaceX pisze:
mmm123 pisze:
Bishop pisze:Taki kompromis jak przy Orlińskiego 1, gdzie dwa samochody nie są w stanie się minąć.

A nie zauważyłeś, że na Avii głównie ruch jest jednokierunkowy?

W Lipcu na drogach Avii, 3razy trafiłem na jadących pod prąd. Kierowcy okaazywali się pyskatymi burakami i wolałem machnąć ręką nie kłócić się z idiotami, którzy myślą, że są najmądrzejsi.

Nic to nie wnosi do dyskusji. Ja widziałem ostatnio jak kierowca przekraczał dopuszczalną prędkość na terenie zabudowanym. Strefa zamieszkania nie spowoduje tego, że żaden kierowca nie pojedzie pod prąd.

Bishop

Postautor: Bishop » 01 sie 2018, 19:14

mmm123 pisze:
RaceX pisze:
mmm123 pisze:A nie zauważyłeś, że na Avii głównie ruch jest jednokierunkowy?

W Lipcu na drogach Avii, 3razy trafiłem na jadących pod prąd. Kierowcy okaazywali się pyskatymi burakami i wolałem machnąć ręką nie kłócić się z idiotami, którzy myślą, że są najmądrzejsi.

Nic to nie wnosi do dyskusji. Ja widziałem ostatnio jak kierowca przekraczał dopuszczalną prędkość na terenie zabudowanym. Strefa zamieszkania nie spowoduje tego, że żaden kierowca nie pojedzie pod prąd.

A czy ten kierowca utrudnial również wjazd/wyjazd z innych miejsc postojowych, blokował chodniki, niszczył krawężniki itp. a temu strefa zamieszkania będzie zapobiegać

znasiek

Postautor: znasiek » 01 sie 2018, 21:16

tak apropo odkąd na Avii wprowadzono ruch jednokierunkowy to teraz żeby dojechać (od strony Medweckiego) do parkingu na Avii 6 lub 7 trzeba robić koło wokół całego bloku Avii 5 i Avii 3, zamiast tak jak kiedyś od razu skręcić pomiędzy blokiem 5 i 3. To oznacza codziennie dodatkowe kilometry, codziennie dwa denerwujące progi zwalniające więcej, codziennie 2 cenne minuty (razy każde parkowanie) więcej z życia na dojazd. Dla mnie na minus :). Wniosek wywalić auta z chodników, wprowadzić dwukierunkowe, a to się równa: jeszcze bardziej szczęśliwi posiadacze wykupionym miejsc parkingowych, kontra bardzo nie zadowoleni "nie posiadacze" miejsc parkingowych :D czyli strefa zamieszkania hehe

DartHart

Postautor: DartHart » 07 sie 2018, 13:26

Denerwujące to jest jak ludzie jeżdżą po Avii, tzn. nie wiedza kto ma pierwszeństwo i ciągle owo wymuszają.

Denerwujące 2 to są nierozjechane przez kierowców krzaczory, które kompletnie zasłaniają wspólne skrzyżowanie Avii 3, 4 i 5.

Czekam na kolizje, albo wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy, wytnie kaczory.

mik

Postautor: mik » 07 sie 2018, 13:43

Krzaki nie będą problemem przy odpowiedniej prędkości jazdy. Niestety czasem trzeba uciekać z drogi bo jakiś osioł jedzie 50/h.

Ja też czekam na stłuczkę. Policja nie przyjedzie...
Ostatnio zmieniony 07 sie 2018, 14:25 przez mik, łącznie zmieniany 1 raz.

mmm123

Postautor: mmm123 » 07 sie 2018, 14:07

DartHart pisze:Denerwujące to jest jak ludzie jeżdżą po Avii, tzn. nie wiedza kto ma pierwszeństwo i ciągle owo wymuszają.

Denerwujące 2 to są nierozjechane przez kierowców krzaczory, które kompletnie zasłaniają wspólne skrzyżowanie Avii 3, 4 i 5.

Czekam na kolizje, albo wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy, wytnie kaczory.

Przypominam na osiedlu Avia nie ma skrzyżowań, bo drogi są drogami wewnętrznymi.

RaceX

Postautor: RaceX » 07 sie 2018, 15:58

Na osiedlu nie krzaki są problemem, tylko samochody, które wydają się na porzucone jakby kierowca uciekał przed zombi.
Na połączeniu dróg pomiędzy A1, A2, A3 i A4 od dwóch dni stoi biały ford i niebieska toyota. To jest piękny przykład dlaczego musi być wprowadzona strefa zamieszkania

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”