Avia - mieszkanie w bloku na ostatnim piętrze - opinie na forum

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Nowy

Re: Avia - mieszkanie w bloku na ostatnim piętrze - opinie na forum

Postautor: Nowy » 09 wrz 2017, 16:12

Zależy na co się ma widok i co jest priorytetem dla kupującego mieszkania, ja zdecydowanie wolę wyższe kondygnacje i jestem z tego zadowolony, fakt, nie jest ciszej, od dachu czasem cieplej i windą trzeba jeździć, ale jednak nie zamieniłbym tego mieszkania na inne :) Plusem jest także jednak znacznie większa prywatność, o ile nie masz bloku sąsiadów przed oknami.

===============================================
Co do mieszkania obok szybu windowego, to nie mam pojęcia, choć wydaje im się, że mechanika jest pod szybem windowym, a nie nad nim.

Jeśli chodzi o mieszkanie na ostatnim piętrze i jego nagrzewanie się, to faktycznie strop (dach) jest zaizolowany, ze zdjęć z innych bloków wynikałoby, że styropianem. Sporo to daje, ale jednak jest ciepło w takim mieszkaniu, zwłaszcza jeśli jest dodatkowo od nasłonecznionej strony (południe / zachód).

supper

Re: Avia - mieszkanie w bloku na ostatnim piętrze - opinie na forum

Postautor: supper » 13 wrz 2017, 20:57

Mam mieszkanie na ostatnim piętrze - balkon od strony wschodniej.
Co do nagrzewania się dachu to nieprawda - w lecie to jest nieodczuwalne. Nawet bym zaryzykował stwierdzeniem, że jest nawet przyjemniej bo jest lepszy nawiew powietrza.
W poprzednim bloku mieszkałem na 1szym piętrze i duchota o wiele większa. Również nowe budownictwo.
Hałas jest większy bo na balkonie odczuwa się wentylatory na dachu - przynajmniej drażniło mnie to na początku - później kwestia przyzwyczajenia.

budynek Avia 5

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”