Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Vissas

Re: Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: Vissas » 30 paź 2016, 14:48

deceq pisze:
Vissas pisze:standardowe kuchnie typu Ikea nie beda pasowac

W Ikea też są kuchnie na wymiar :)

A widzisz - nawet nie wiedziałam.
Dzieki za Oswiecenie :D

deceq

Postautor: deceq » 30 paź 2016, 20:30

Nie ma problemu, sam niedawno się dowiedziałem :) Nie wychodzą tak źle cenowo i plus tam jest taki, że na ichnie AGD dają zawsze 5 lat gwarancji, a normalnie w sklepach za taką gwarancję trzeba dopłacić. Do tego też to jest sprzęt zazwyczaj znanych producentów , np zmywarki są chyba produkowane przez Whirlpool, a po prostu sygnowane logo IKEA. Całkiem ciekawy jest też ich kalkulator do wyceny kuchni - wybierasz wymiary, drzwi i okna a on Ci wizualizuje układ szafek i ile jakich się zmieści. Mocno się zastanawiam czy nie skorzystam , bo kilkoro moich znajomych sobie chwali.

madziks

Postautor: madziks » 31 paź 2016, 9:12

Nie wiem jak z cenami bo nie robiłam grubszego rozpoznania.
Nam tą firmę polecili znajomi bo też robili kuchnie.
Natomiast wiem, że tam robią wycenę na wszystko zanim zaczynają robić - więc zawsze można iść i zrobić projekt z wyceną bez zamawiania.
konstruktor-indeco.com.pl mają swoją stronę, ale na niej nie ma zdjęć z realizacji.
Jak robiliśmy do nas meble to też chcieliśmy coś podpatrzeć ale nie było nic ciekawego... i taka babka co tam pracuje powiedziała nam, że ciężko robi się zdjęcia z realizacji bo nie da się zrobić zdjęcia całego pomieszczenia, zwłaszcza jak jest małe. Ale oni tam mają dwie ekspozycje wystawione cały czas i można sobie coś podpatrzeć.

Co do Ikei - owszem gwarancja długa ale tam zazwyczaj jest tak, że dana kuchnia sprzedawana jest jakiś czas a później już nawet nic do niej nie produkują, więc nie ma jak naprawiać... naszej znajomej rozkleiły się fronty i powiedzieli, że nie wymienią bo już takich nie produkują... hał słit...

abcd

Postautor: abcd » 31 paź 2016, 11:28

deceq pisze:Nie ma problemu, sam niedawno się dowiedziałem :) Nie wychodzą tak źle cenowo i plus tam jest taki, że na ichnie AGD dają zawsze 5 lat gwarancji, a normalnie w sklepach za taką gwarancję trzeba dopłacić. Do tego też to jest sprzęt zazwyczaj znanych producentów , np zmywarki są chyba produkowane przez Whirlpool, a po prostu sygnowane logo IKEA. Całkiem ciekawy jest też ich kalkulator do wyceny kuchni - wybierasz wymiary, drzwi i okna a on Ci wizualizuje układ szafek i ile jakich się zmieści. Mocno się zastanawiam czy nie skorzystam , bo kilkoro moich znajomych sobie chwali.

no właśnie z tym "pod wymiar" to jest tak, że oni dopasowują swoje produkty w taki sposób, że jeśli braknie Ci 2-3 cm do ściany, to dadzą tam blat i zaplombują, żeby było estetycznie, ale nie zrobią Ci szafki 2-3 cm dłuższej. Ikea komponuje kuchnie z gotowych elementów, których nie przerabia pod długość kuchni. Plusem jest to, ze oczywiście wszystkie systemy pasują. Ja mam dobre doświadczenia z jakością mebli z Ikei, ale kuchnie faktycznie robię pod wymiar u stolarza;)
AGD jest renomowanych firm.

meggi

Postautor: meggi » 08 lis 2016, 16:21

Powiedzcie mi, myśleliście nad tym, skąd wziąć telewizję? My zastanawiamy się z mężem nad telewizją satelitarną. Możecie się podzielić opiniami na temat Cyfrowego Polsatu? Jeśli możecie polecić jakąś solidną firmę, która zajmuje się montażem anten, to też chętnie się dowiem :)

Boston

Postautor: Boston » 08 lis 2016, 16:36

meggi pisze:Powiedzcie mi, myśleliście nad tym, skąd wziąć telewizję? My zastanawiamy się z mężem nad telewizją satelitarną. Możecie się podzielić opiniami na temat Cyfrowego Polsatu? Jeśli możecie polecić jakąś solidną firmę, która zajmuje się montażem anten, to też chętnie się dowiem :)

Meggi a po co Ci antena na balkonie jak bedziesz miala gniazdo TV w salonie podpiete do anteny zbiorczej na dachu i mozesz podpiac dowolnego dostawce telewizji :O

abcd

Postautor: abcd » 08 lis 2016, 17:25

Boston pisze:
meggi pisze:Powiedzcie mi, myśleliście nad tym, skąd wziąć telewizję? My zastanawiamy się z mężem nad telewizją satelitarną. Możecie się podzielić opiniami na temat Cyfrowego Polsatu?.

Meggi a po co Ci antena na balkonie jak bedziesz miala gniazdo TV w salonie podpiete do anteny zbiorczej na dachu i mozesz podpiac dowolnego dostawce telewizji :O

polecam ten artykuł, który ostatnio pojawił się na Onecie: programtv.onet.pl/artykuly/wszystko-z-jednego-gniazdka/52pk6nd

"Oznacza to, że do każdego lokalu w budynku, który otrzymał pozwolenie na budowę po dniu 23 lutego 2013 r. powinien być doprowadzony światłowód oraz instalacje pozwalające na odbiór telewizji naziemnej, kablowej oraz radia i telewizji satelitarnej. Dotyczy to również budynków, które po tym terminie przeszły remont wymagający pozwolenia na budowę. W obu tych przypadkach należy wymagać od dewelopera lub zarządcy jednego - wygodnej instalacji do wszystkich podłączeń teletechnicznych.

Dzięki temu nie będziemy musieli już:
- doprowadzać do mieszkania żadnych kabli do telewizji naziemnej, kablowej czy satelitarnej
- prowadzić kabli do podłączenia Internetu czy domofonu
- montować własnych anten satelitarnych i do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej.

Co to oznacza w praktyce? Do każdego mieszkania musi zostać doprowadzony sygnał pozwalający na odbiór telewizji naziemnej, kablowej lub satelitarnej. Nowością jest dostęp do telewizji satelitarnej, który do tej pory był rzadkością w budynkach wielorodzinnych. Oznacza to, że nie musimy już montować indywidualnej anteny, naruszać elewacji budynku lub ubiegać się o zgodę administratora budynku. Jeśli zdecydujemy się na wybór telewizji satelitarnej wystarczy tylko zakupić dowolny pakiet nc+ lub Cyfrowego Polsatu i podłączyć dekoder do telewizora."

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”