Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje
Re: Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje
Oglądałem ten materiał.

Pomijam temat sporu, ale trzymam kciuki, za Budmiex. Ten kraj prawnie zaczyna schodzić na psy, bo umowy słowne w Polsce nie są już respektowane. prywatne osoby/urzędnicy/firmy słownie coś obiecują, ustalają warunki i co?? po jednym dniu wszystko może się zmienić. Mam nadzieje, że urzędnicy którzy "dają i odbierają" zostaną rozliczeni.
A ja właśnie nie, ja trzymam kciuki za wymiar sprawiedliwości. Jeśli wcześniej Budimex utrącił Plan Zagospodarowania Przestrzennego Czyżyny - Pas Startowy nie przez to, że merytorycznie był niezgodny z prawem, ale przez jakieś błędy formalne przy jego uchwalaniu - faktycznie kruczki prawne (inna sprawa, że nie po to miasto ma prawników, żeby przepuszczać wadliwe MPZP), to nie widzę powodu, dla którego teraz to samo miałoby nie zadziałać w drugą stronę. Jeśli Budimex dopuścił się jakichś uchybień podczas budowy osiedla, to niby dlaczego miałby być traktowany bardziej pobłażliwie niż wcześniej została potraktowana druga strona? 

Panowie (i Panie), zwłaszcza @lrc1912 i @D89 - mniej emocji trochę w rozmowie, a więcej informacji i merytorycznych opinii 
Zdjęcie wrzucone przez @lrc1912 zostawiam, bo ładne

Zdjęcie wrzucone przez @lrc1912 zostawiam, bo ładne

DarthMoon pisze:Pomijam temat sporu, ale trzymam kciuki, za Budmiex. Ten kraj prawnie zaczyna schodzić na psy, bo umowy słowne w Polsce nie są już respektowane. prywatne osoby/urzędnicy/firmy słownie coś obiecują, ustalają warunki i co?? po jednym dniu wszystko może się zmienić. Mam nadzieje, że urzędnicy którzy "dają i odbierają" zostaną rozliczeni.
Proste pytanie: czy Budimex dotrzymał umowy w kwestii urządzenia zieleni na terenie już zagospodarowanym przez nowe osiedla?
A jaka to była umowa? Przy moim bloku zieleń jest zgodnie z projektem.
Pani Anno jaki wyrok sądu bo to miało być dzisiaj ? 

o 12 się zaczyna , jak się pospieszysz to jeszcze zdążysz na rozprawę
-
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/dzis-rozstrzygnie-sie-sprawa-51-drzew-z-krakowskiego-osiedla-czyzyny-rozprawa-rozpocznie-sie-o-1200/
i po sprawie.
Sprawiedliwość zwyciężyła (choć wątpiłem w nią ostatnio).
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”