No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kala

Re: No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4

Postautor: Kala » 24 lip 2014, 22:36

ATM pisze:proszę trzymać kciuki
kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

iti

Postautor: iti » 24 lip 2014, 22:42

Witamy @ATM, w takim razie pewnie również i my zostaniemy sąsiadami (jeśli oczywiście wszystko pójdzie zgodnie z planem) :) A co do wyboru wystawy okien, to z kolei ja zdecydowałem się na zachodnią. Zdaję sobie sprawę z tego, że niedogodnością będzie hałas od samochodów od strony Stella-Sawickiego, jednak ważniejsza od tego jest dla mnie przestrzeń przed oknami, a tej nie powinno mi nic przysłonić :) Pewnie z perspektywy czasu okaże się czy była to dobra decyzja...

Kala

Postautor: Kala » 24 lip 2014, 22:46

iti najważniejsze jest to by dla siebie to wybierać a nie dla kogoś :) My patrzymy tez przez pryzmat dziecka by było ciszej :) a widoku nic nie przysłoni a na pewno nie blok jedynie niskie lokale usługowe mogą powstać ale z tego co kojarzę to wybrałeś mieszkanie na 7 pietrze więc będziesz miał przed sobą widoki na kraków :) PS. Będzie do Was wpadać jak bedzie pokaz fajerwerków na rynku :P
Ostatnio zmieniony 24 lip 2014, 23:09 przez Kala, łącznie zmieniany 1 raz.

ATM

Postautor: ATM » 24 lip 2014, 22:49

Dokładnie :) każdy wybiera mieszkanie odpowiednie dla siebie kierując się przy tym różnymi kryteriami :) a tak jak napisał iti czas wszystko zweryfikuje :)
Oby każdy z nas był zadowolony ze swoich wyborów ;)

MeGi

Postautor: MeGi » 05 sie 2014, 9:55

Witam,

Jestem już po podpisaniu umowy deweloperskiej. Nie będę jednak mieszkańcem osiedla, przynajmniej nie w pierwszych latach po oddaniu bloku. Mieszkanie na 3 piętrze przeznaczam na wynajem. Dobrzy by było mieć jednak dobre stosunki z sąsiadami :)

iti

Postautor: iti » 05 sie 2014, 15:29

No jasne, zwłaszcza że jeśli się wynajmuje, to chyba też warto mieć kogoś, kogo można zapytać o bieżące sprawy, podobnie jak dobrze, żeby sąsiedzi wiedzieli do kogo napisać. Poza tym jeśli będziesz wynajmowała mieszkanie, to pewnie też będziesz miała sporo wiedzy, która pewnie przyda się innym, w razie gdyby chcieli zrobić to samo, ze swoimi lokalami :) Oby okazała się to dla wszystkich dobra inwestycja :)

slwk
Administrator

Dyskusja o opłacalności kupna mieszkania

Postautor: slwk » 06 sie 2014, 12:14

Witajcie, wybaczcie, ale dyskusja o opłacalności kupna mieszkania w Krakowie została przeniesiona do osobnego tematu, musicie przyznać sami, że ten nie był do tego odpowiedni. Znajdziecie ją pod linkiem zamieszczonym w poście i proszę, tam ją kontynuujmy. Tymczasem tutaj zapraszam do udzielania się osoby, które wybrały mieszkanie przy Orlińskiego 4 i chcą nawiązać ze sobą jakiś wstępny kontakt :)

Fiszka

Postautor: Fiszka » 07 sie 2014, 8:39

Ja już po umowie deweloperskiej, więc melduje się jako sąsiadka z pierwszego piętra :)

iti

Postautor: iti » 07 sie 2014, 10:45

Miło powitać kolejną osobę :) Skoro będziesz mieszkała na pierwszym piętrze, to znaczy, że Twoje mieszkanie zaczną budować już całkiem niedługo. Na którą stronę będziesz miała wystawę okien?

Fiszka

Postautor: Fiszka » 07 sie 2014, 12:38

w styczniu już powinna być konstrukcja :) południowo-wschodnie, więc słonecznie i z dala od szumu ulicy

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”