[Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku E Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sojus

Re: [Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków

Postautor: sojus » 08 gru 2017, 11:53

tomekc pisze:ja biorę i na to i na to.
teraz nie zdążyli sprawdzić wszystkiego dokładnie - jak na przykład poziomów sufitu/podłogi itp.
dodatkowo nie było możliwości sprawdzenia elektryki i brak ogrzewania nie pozwolił na kontrolę przedmuchów kamera termowizyjną.
poza tym te niecałe dwie stówy przy całkowitym koszcie mieszkania to grosze, więc nie mam zamiaru sam udawać że się znam.

co za ekipę miałeś?

tomekc

Re: [Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków

Postautor: tomekc » 08 gru 2017, 12:01

:shock: myślałem że moi są dosyć drodzy (z kamerą termowizyjną 280, bez 180) ale widzę two szaleją.

White Inspiration. Na razie mogę polecić.

karol_z_bud_E

Postautor: karol_z_bud_E » 08 gru 2017, 12:34

tomekc pisze::shock: myślałem że moi są dosyć drodzy (z kamerą termowizyjną 280, bez 180) ale widzę two szaleją.

White Inspiration. Na razie mogę polecić.

Z polecenia. Wzialem bo podobno jak deweloper ich widzi to trzepie portkami ;)

tomekc

Postautor: tomekc » 08 gru 2017, 12:51

karol_z_bud_E pisze:Z polecenia. Wzialem bo podobno jak deweloper ich widzi to trzepie portkami ;)

hmm :D
ja śpię w miarę spokojnie bo ekipa od odbiorów będzie się też zajmowała wykończeniem.

Caśa

Postautor: Caśa » 13 gru 2017, 12:20

U mnie na oględzinach wszystko elegansio, równo i tak jak miało być :) jedynie zgłosiliśmy niedokładność w uszczelnieniu drzwi balkonowych. Przesyłam parę fot z pierwszego piętra.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 14 gru 2017, 16:30

takie pytanie, kiedy dokonuje sie wplaty lub otrzymuje zwrot srodkow od dewelopera w ramach ostatecznego pomiaru mieszkania? przy glowych odbiorach?

ekipa dokonala pomiarow mojego mieszkania 3 dni temu i szczerze mowiac mam w kazdym pomieszczeniu ten 1 do 2 cm mniej niz bylo w UD, dlatego spodziewam sie ze otrzymam jakies tam doslownie grosze zwrotu od dewelopera. Mam racje? Czy moze do pewnego progu deweloper ma prawo zrobic mniej niz bylo planowane? Objasni ktos?

Pegaso

Postautor: Pegaso » 14 gru 2017, 16:37

Chyba od 10cm - ja dopłacałem 153zł :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 gru 2017, 13:52

blakeg1 pisze:takie pytanie, kiedy dokonuje sie wplaty lub otrzymuje zwrot srodkow od dewelopera w ramach ostatecznego pomiaru mieszkania? przy glowych odbiorach?

ekipa dokonala pomiarow mojego mieszkania 3 dni temu i szczerze mowiac mam w kazdym pomieszczeniu ten 1 do 2 cm mniej niz bylo w UD, dlatego spodziewam sie ze otrzymam jakies tam doslownie grosze zwrotu od dewelopera. Mam racje? Czy moze do pewnego progu deweloper ma prawo zrobic mniej niz bylo planowane? Objasni ktos?

Mniejsze zapewne z powodu tynków, które maja zazwyczaj ok 1 cm grubości. Ale poczekaj, bo może się okazać, że faktycznie będzie większe, bo jedna ścianka działowa może się okazać później zamiast 15 - 8 cm :)
Tak było u mnie w kuchni.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 20 gru 2017, 16:33

ja mam na odwrot, scianka dzialowa w kuchni miala miec 8 cm, ma dokladnie co do milimetra 12 cm

tomekc

Postautor: tomekc » 20 gru 2017, 17:44

Kojarzycie do kiedy deweloper musi się ustosunkować do uwag?

Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”