Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Sam iti robiłeś odbiór czy miałeś firmę? Mnie odbiór czeka we czwartek...
iti mimo wszystko gratulacje, że już po i oby tym razem wywiązali się w pełni z wykazem na protokole 
...swoją drogą z kogo oni debila robią ?
tyle usterek i liczą, że im to przejdzie..

...swoją drogą z kogo oni debila robią ?

Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 14:55 przez ATM, łącznie zmieniany 1 raz.
@MeGi, w pierwszym poście w tym temacie pisałem z kim wybieram się na odbiór - firma nazywa się chyba Odbiór Mieszkania od Dewelopera Kraków - choć na stronie trudno dojść co jest nazwą (ale to sprawa drugorzędna), w każdym razie jest link na początku tematu, łatwo znaleźć
Z nimi odbierałem.
No jak w czwartek, to też już całkiem niedługo, mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż u mnie, choć w zasadzie nie narzekam, bo lepiej było to wszystko znaleźć teraz, niż później. A tak to jeszcze chwilę czynszu nie będę płacił Budimexowi, a mało tego nie będzie, sądząc z cennika... Też postaram się później wrzucić na forum
@ATM dzięki
, czas pokaże, ale raczej nie uprawiam tu czarnowidztwa. Tak, jak wspominałem, samo mieszkanie mi się podoba, jestem dobrej myśli i liczę na to, że Budimex stanie na wysokości zadania 

No jak w czwartek, to też już całkiem niedługo, mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż u mnie, choć w zasadzie nie narzekam, bo lepiej było to wszystko znaleźć teraz, niż później. A tak to jeszcze chwilę czynszu nie będę płacił Budimexowi, a mało tego nie będzie, sądząc z cennika... Też postaram się później wrzucić na forum

@ATM dzięki

iti pisze:To tak na szybko
To ja też na szybko....
@iti - chyba się mieniliśmy na schodach

Kluczy nie odebrałem, protokół to coś ok 10 usterek z czego 2 poważne dotyczące sufitów, bez ekipy bym tego nie zauważył, a po wykończeniu miał bym bubla.
Teraz czekamy aż to poprawią, generalnie reszta OK.
Czynsz wygląda następująco (kwoty brutto):
6,90 zł/m2 - mieszkanie
170 zł - miejsce postojowe w garażu
6,00 zł/m2 - schowek/komórka lokatorska
16 zł - miejsce postojowe przed blokiem
20 zł - miejsce postojowe na działce parkingowej (ten parking na południe od O4)
Iti co bylo u ciebie nie tak skoro aż 20 usterek znalazłeś??
atm u ciebie jakie byly prócz tych 2 poważnych z sufitem?
Stawka za czynsz miażdży!!!

Stawka za czynsz miażdży!!!

Ceny z "górnej półki"
Ciekawe jak z ciepłą / zimną wodą, prądem i ogrzewaniem bo chyba 6,9 zł tego nie zawiera?

Jasiek ja jutro odbieram
mam nadzieję że lista będzie jak najkrótsza
Problem sufitu to post od Pasiek
Ile mniej więcej trwały Wasze odbiory?

Problem sufitu to post od Pasiek
Ile mniej więcej trwały Wasze odbiory?
W takim razie sorry i czekam na info odnośnie tych usterek 
Udalo się komuś odebrać od razu?

Udalo się komuś odebrać od razu?
Mam pytanie, czy zwracacie uwagę na części wspólne? Wiem że to są odbiory mieszkań ale czy na waszych korytarzach nie ma widocznych zaniedbań..
Słuszna uwaga - jak byłem na dniach otwartych to łatwo było dostrzec pewne niedoróbki. W czasie odbioru powinniśmy (o ile to możliwe) zgłaszać też uwagi do części wspólnych, by nasz wspólny interes się nie sypał zanim dotrzemy do mieszkania.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”