Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
W sobotę koło godziny 20 widziałem SM. Stali na sygnale, ale żadnych mandatów za wycieraczkami nie widziałem.
-
Totalna anarchia. Policja i straż miejska sobie jaja robią,
Ogr pisze:W sobotę koło godziny 20 widziałem SM. Stali na sygnale, ale żadnych mandatów za wycieraczkami nie widziałem.
ten co stał na trawniku miedzy A1/A3 dostał mandat
Kojarzycie może jak dokładnie wjeżdżają rjsy przy chlebie powszednim? Zakładam, że nie przesuwają donic. Które słupki są źle wbite?
Dzisiaj zgłosiłem przez apkę Sygnalista wraz ze zdjęciami nieprawidłowo zaparkowane auta do Komendy Wojewódzkiej Policji i Straży Miejskiej, zobaczymy jak to zadziała; trzeba próbować różnych metod. Może Wojewódzka Policja przyciśnie Krakowskie oddziały.
znasiek pisze:Dzisiaj zgłosiłem przez apkę Sygnalista wraz ze zdjęciami nieprawidłowo zaparkowane auta do Komendy Wojewódzkiej Policji i Straży Miejskiej, zobaczymy jak to zadziała; trzeba próbować różnych metod. Może Wojewódzka Policja przyciśnie Krakowskie oddziały.
Trzeba zgłaszać, szczególnie te najbardziej chamsko zaparkowane auta. Ostatnio parking zrobili sobie przy Avii5 od strony apteki, przy bramie. To jest taki mechanizm: stanie jeden i potem ciągle są tam 2 auta zaparkowane.
Daj znać jak się sprawa zgłoszenia dalej potoczy.
Czy ktoś wie jaki jest powód braku interwencji? Czy coś ze strony zarządcy nie zostało zgłoszone/poprawione/odebrane? Od SM otrzymałam informację że oznakowanie osiedla musi się "uprawomocnić" i maja nie podejmować interwencji puki nie otrzymają zgody - odsyłają do komendanta - pytanie o co chodzi??
To jakaś paranoja - podjeżdżają wypisują jeden mandat i reszty nie widzą...
Nie pozostaje nic innego jak zgłaszając prosić o nr zgłoszenia i nazwisko osoby przyjmującej zgłoszenie i monitorowanie realizacji - i pisać skargi na ich brak, inaczej porządku nie będzie.
To jakaś paranoja - podjeżdżają wypisują jeden mandat i reszty nie widzą...

Trzeba zadzwonić do zarządcy pana Łukasza i się dowiedzieć.
Pan Łukasz był w piątek na spotkaniu z komendantem i ustalili że wszystko jest już dobrze oznaczone - łącznie z kątem nachylenia znaków. Prosiłam żeby dowiedzieli się dlaczego nie podejmują interwencji - zobaczymy, może w końcu ruszy.
Jak ktoś będzie miał jakieś potwierdzone info to dajcie znać o co chodzi znowu 

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”