Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
czarna

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Postautor: czarna » 21 gru 2017, 22:38

Klatka C, 3 piętro - dziś odebrane :-)
Atmosfera podczas odbioru bardzo miła.
Inspektor nadzoru sympatyczny, stanął na wysokości zadania i był bardzo pomocny.
Pan Paweł wszystko przedstawiał jasno i klarownie.
Usterki - zaledwie rysy na parapecie i do wymiany okno.
Teraz tylko remont i przeprowadzka ;-)
Życzę powodzenia Kolejnym Właścicielom.

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 29 gru 2017, 19:42

Mieliście jakieś doświadczenia z wydobywaniem od budimeksu szczegółowych planów mieszkania(geodezyjny, instalacje), wzoru protokołu odbioru?
Chętnie je udostępniają wcześniej, niż dzień odbioru? Ewentualnie, jaki ich zmusić? Są potrzebne firmie wynajętej do pomocy przy odbiorze?

Odbieraliście komórki, schowki od razu w tym samym dniu co mieszkanie?

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 30 gru 2017, 9:30

renataszatkowska pisze:Mieliście jakieś doświadczenia z wydobywaniem od budimeksu szczegółowych planów mieszkania(geodezyjny, instalacje), wzoru protokołu odbioru?
Chętnie je udostępniają wcześniej, niż dzień odbioru? Ewentualnie, jaki ich zmusić? Są potrzebne firmie wynajętej do pomocy przy odbiorze?

Odbieraliście komórki, schowki od razu w tym samym dniu co mieszkanie?

Nie miałam z tym żadnego problemu.Wcześniej wysłałam e mail do Pana Filipa i przysłał mi zeskanowane dokumenty.
Też korzystałam z firmy, która pomaga odebrać mieszkanie i takie skany w zupełności im wystarczyły. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 30 gru 2017, 9:32

Pytanie do osób które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie.... Czy mieliście już drugi odbiór? Jeśli tak to po jakim czasie?

OKO

Postautor: OKO » 30 gru 2017, 16:51

Ja co prawda odebrałam w pierwszym terminie Ale pan z bdx tłumaczył że jeśli nie odbiorę 'dziś' to kolejny odbiór za 30 dni...nawet jeśli usterkę usuna 'jutro' ... więc jeśli komuś zależy na czasie to jest postawiony pod sciana

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 30 gru 2017, 17:59

Gosia&Piotr pisze:Pytanie do osób które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie.... Czy mieliście już drugi odbiór? Jeśli tak to po jakim czasie?

Pierwszy odbiór miałam 16.11. niestety nieudany... Do chwili obecnej cisza. Pisałam do P. Downara ale w chwili obecnej jest na urlopie. Początkowo czas oczekiwania miał wynosić 30 dni, natomiast w piśmie, które otrzymałam po odbiorze Bx wydłużył czas do 45 dni. Jako uzasadnienie podali, że tyle może wynosić czas sprowadzenia nowej obudowy do kaloryfera, która była zmasakrowana... Więc czekam sobie dalej... 8-)

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 30 gru 2017, 18:41

To w sumie identyczna sytuacja jak u nas. Termin drugiego odbioru też wydłużony do 45 dni. Właśnie z powodu sprowadzenia obudowy do kaloryfera. Dzwoniłam do Pana Downar i mam się odezwać po 1.01. Termin 45 dni mija 5 stycznia, więc jeszcze jestem spokojna,ale jak do piątku nie będę mieć żadnych informacji to się zdenerwuje.

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 30 gru 2017, 19:18

Gosia&Piotr pisze:To w sumie identyczna sytuacja jak u nas. Termin drugiego odbioru też wydłużony do 45 dni. Właśnie z powodu sprowadzenia obudowy do kaloryfera. Dzwoniłam do Pana Downar i mam się odezwać po 1.01. Termin 45 dni mija 5 stycznia, więc jeszcze jestem spokojna,ale jak do piątku nie będę mieć żadnych informacji to się zdenerwuje.

Kiedy mieliście Państwo odbiór?

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 30 gru 2017, 19:56

21.11

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 02 sty 2018, 17:02

Pigułeczka pisze:
Gosia&Piotr pisze:Pytanie do osób które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie.... Czy mieliście już drugi odbiór? Jeśli tak to po jakim czasie?

Pierwszy odbiór miałam 16.11. niestety nieudany... Do chwili obecnej cisza. Pisałam do P. Downara ale w chwili obecnej jest na urlopie. Początkowo czas oczekiwania miał wynosić 30 dni, natomiast w piśmie, które otrzymałam po odbiorze Bx wydłużył czas do 45 dni. Jako uzasadnienie podali, że tyle może wynosić czas sprowadzenia nowej obudowy do kaloryfera, która była zmasakrowana... Więc czekam sobie dalej... 8-)

Uzyskała Pani jakąś informację w sprawie drugiego odbioru?

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”