Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Elfan84

Re: Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]

Postautor: Elfan84 » 17 lut 2018, 19:00

Witam

A co ja mam zrobić jak teraz ktoś wjechał na moje miejsce podziemne? Uznać jako wtargniecie na posesję? Bo to jest mój teren prywatny jak mieszkanie.Mslo tego. Dziś była sytuacja, że dwa auta wyjechały i okazało się że się rozładować chcieli tylko problem taki ze nikt nie ma tu garażu, tylko ochroniarz pozwolił im sobie otworzyć bramę!!

rupafin

Re: Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]

Postautor: rupafin » 17 lut 2018, 20:53

Ochroniarze jak już nie śpią w swojej kanciapie to nie tylko się na to godzą, ale podczas bardzo rzadkich obchodów sami proponują takie rozwiązania. Zauważyłam, że wiele osób wjeżdża do garażu otwierając bramę "od wewnątrz". Ja notorycznie mam zastawione zewnętrzne miejsce postojowe - samochody parkują w poprzek, w taki sposób, że jeden samochód parkujący na dziko blokuje 3 wykupione miejsca, nikt nie zwraca uwagi na wywieszone komunikaty o zakazie zastawiania. Zgłosiłam powyższy problem do zarządcy, mam nadzieję, że będzie jak najszybciej rozwiązany poprzez wprowadzenie strefy zamieszkania lub zamykanie szlabanów na osiedle. Przy poszczególnych budynkach widać dużą poprawę jeśli chodzi o kulturę parkowania, najgorzej jest w blokach nowo oddanych

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 17 lut 2018, 22:21

Dowiedziałem się że można zamontować blokadę na miejscu postojowym jeśli jest to prywatna własność.. Tylko nie po to jest sens mieć parking podziemny z bramą na pilota żeby to montować dodatkowo. Chyba pozostaje art 343 kc na chwilę obecną

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 19 lut 2018, 13:26

Jak w kawale o rabinie, i kozie.
Swoją drogą skąd wzięły się samochody parkujące w Avji poza miejscami parkingowymi? W zamkniętym osiedlu.

PS.Żeby odstawiać takie cebulactwo, jak widywałem tam, to trzeba być mentem.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”