Dlaczego piszesz takie bzdury? Postępujesz w myśl zasady: "nie znam się, ale i tak się wypowiem"? Dzlaczego jest tyle zła, śmierć, wojny, choroby? Wszystko przez Majchrowskiego?
Park ( na szczęście ) dzieki rzadkiej przytomności umysłu urzędników stał się inwestycją celu publicznego. Nawet jeśli ktoś wygra w sądzie, to i tak działki nie odzyska. Może najwyżej otrzymać odszkodowanie od miasta.
Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Coś Cie kolego poniosło.
Na czym się nie znam? Widzę co się w mieście dzieje i to mi wystarczy. Mam też prawo do wyrażania opinii.
A jak się sprawa zakończy to zobaczymy. Mam nadzieję, że nie będę musiał powiedzieć "a nie mówiłem". Mi też na tym parku zależy.
Na czym się nie znam? Widzę co się w mieście dzieje i to mi wystarczy. Mam też prawo do wyrażania opinii.
A jak się sprawa zakończy to zobaczymy. Mam nadzieję, że nie będę musiał powiedzieć "a nie mówiłem". Mi też na tym parku zależy.
[quote="mik":.]Na czym się nie znam? [/quote:.]
Na literach się nie znasz i nie umiesz czytać ze zrozumieniem. W artykule jest napisane: "Prace, które obejmuje podstawowy zakres umowy, to[b:.] przygotowanie obydwu fragmentów[/b:.] oraz doprowadzenie do docelowego wyglądu tej mniejszej, trójkątnej działki". Celowość wywłaszczenia właścicieli zostaje utrzymana i zwrotów nie będzie.
Na literach się nie znasz i nie umiesz czytać ze zrozumieniem. W artykule jest napisane: "Prace, które obejmuje podstawowy zakres umowy, to[b:.] przygotowanie obydwu fragmentów[/b:.] oraz doprowadzenie do docelowego wyglądu tej mniejszej, trójkątnej działki". Celowość wywłaszczenia właścicieli zostaje utrzymana i zwrotów nie będzie.
Na większej w ramach tej umowy na razie nie wychodzimy ponad poziom gruntu, czyli nie montujemy małej architektury i nie sadzimy drzew. Dokończenie zlecimy, kiedy będziemy mieć zabezpieczone środki w budżecie
Czyli tylko zerwą beton gdzie potrzeba na dużej działce. Ewentualny deweloper też by to zrobił więc jeśli dojdzie do najgorszego scenariusza to będzie miał łatwiej.
Czytam ze zrozumieniem i wyciągam wnioski.
A swoją drogą czy nikt się nie zastanawiał, żeby zamienić się z miastem działkami i przenieść parking wzdłuż bloków? Wszystkim by się to opłaciło.
Nie, nie wszystkim. Ja wolę mieć pod oknami park niż samochody.
Ja rowniez nie chce pod oknami samochodow.
Jeśli to czerwone to ma być bonusowy blok, to osłoni od hałasu z autobanu(dobra wiadomość dla O6, i O8).
To znaczy, że nie zbudują tam, a nie w miejscu . drzew na północy?
To znaczy, że nie zbudują tam, a nie w miejscu . drzew na północy?
Ja bym po prostu ignorował 

Przesunięcie parkingu na pewno dodałoby walorów parkowi. A O6 i O8 miałoby drzewa i tak, tylko kilka metrów dalej. Zobaczymy co będzie jak drzewa urosną i będą zasłaniać słońce. Co wtedy powiedzą ww. mieszkańcy-ściąć!
tylko jak zaczniemy mieszać działkami to park zobaczymy za lat 5,
poza tym prawdopodobnie zgodzić musieli by się wszyscy właściciele miejsc postojowych
poza tym prawdopodobnie zgodzić musieli by się wszyscy właściciele miejsc postojowych
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”