Wykop pod budynek Orlińskiego 1 Budimexu w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Wykop pod budynek Orlińskiego 1 Budimexu w Czyżynach

Postautor: gucio » 06 lut 2015, 1:55

Na Orlinie 1 nic chyba nie robia. Nawet caly beton nie jest wylany na placu :cry:

iti

Postautor: iti » 06 lut 2015, 2:06

Te opublikowane wyżej zdjęcia świadczyłyby raczej o czymś innym ;) Przecież "przed chwilą" jeszcze palowali w dziurze, a teraz już powstają pierwsze zbrojenia :) Jeśli robota będzie szła jak na Orlińskiego 4, to ani się obejrzysz, a będzie już stawiane Twoje piętro ;)

Sporo miałem wątpliwości, jak kupowałem "dziurę w ziemi" i to jeszcze nawet nie skończoną, ale też sporo osób mi mówiło, że budowa przeleci bardzo szybko i trzeba będzie urządzać. Jak na razie okazuje się, że mieli sporo racji ;)

gucio

Postautor: gucio » 06 lut 2015, 2:25

Moje bedzie budowane na samym koncu hahahaha z widokiem na Twoj blok ale bede wyzej wiec chyba nie bedzie tak zle :D
Zastanawiam sie tylko teraz jak to bedzie z EFEKTAMI DZWIEKOWYMI z przejezdzajacych samochodow?
Wjezdzac i wyjezdzac beda kolo Nas wszyscy tylko jak to bedzie wirowalo na tym Naszym zakrecie? czy bedzie baradzo glosno i czy bedzie tez "pachniec" spalinami :? :? :? :?

Nowy

Postautor: Nowy » 06 lut 2015, 10:57

To wziąłeś to mieszkanie dwupoziomowe na ostatnich piętrach? :) Wystawę okien będziesz miał południową? Bo własnie górne mieszkania tam, to chyba niezła sprawa. Przyzwoity widok, a i od Stella-Sawickiego powinno być już nieco ciszej (choć na całkowitą ciszę, to bym pewnie nie liczył, no ale tak jest mieszkać w mieście) :)

gucio

Postautor: gucio » 06 lut 2015, 19:39

No to może nie ostatnie ale przedostatnie. A mieszkanie dlatego było wybierane właśnie dla widoku :-)

gucio

Postautor: gucio » 07 lut 2015, 0:23

Zrobione dzis popoludniu :-)

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 19:18 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ziana sposobu osadzenia zdjęć

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 08 lut 2015, 20:54

Wykop został już na pewno ukończony, więc zakładam nowy temat, czyli budowa poziomu podziemnego Orlińskiego 1 - można go znaleźć pod tym linkiem. Ten temat zamykamy :!: Zapraszam do dyskusji w nowym :)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”