Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Wiecie może już coś na temat miejsc parkingowych, albo w ogóle budowy zewnętrznego parkingu? Bo mnie doszły skądś słuchy że mają tam wybudować jeszcze jeden blok zamiast parkingu.
Skąd takie słuchy? Nie sądzę, żeby tak nagle mogli zmienić plan zagospodarowania terenu.
Krasnoludki piszczą w lesie że Budimex chce kupić to miejsce na parking ale miasto chyba nie zamierza go sprzedać albo czeka na lepszą propozycje cenową
Ja bym wolał żeby tam zrobić przedłużenie placu zabaw tak jak było w planach ale otwarte dla wszystkich mieszkańców bo jak widać na załączonych obrazkach pomału zaczyna robić się tam betonowy Bronx.
A jak nie ma gdzie się podziac młodzież i dzieci to zaczyna robić się patologia ( psychologia stosowana i potwierdzona w praktyce). . .
Może komuś uda się przeforsować taki wniosek, ja jestem pierwsza osoba która go poprze

Ja bym wolał żeby tam zrobić przedłużenie placu zabaw tak jak było w planach ale otwarte dla wszystkich mieszkańców bo jak widać na załączonych obrazkach pomału zaczyna robić się tam betonowy Bronx.
A jak nie ma gdzie się podziac młodzież i dzieci to zaczyna robić się patologia ( psychologia stosowana i potwierdzona w praktyce). . .
Może komuś uda się przeforsować taki wniosek, ja jestem pierwsza osoba która go poprze

Chyba nie w lesie tylko w psychiatryku. Działka już od dawna należy do Budimexu. Świruj dalej.
Też raczej nie liczyłbym tam na plac zabaw, przecież wiadomo, że na tym specjalnie Budimex nie zarobi, a to się głównie liczy w tej układance. Ciekawie zaaranżowanego miejsca w okolicy osiedla upatrywałbym raczej w okolicy hangaru (starej zajezdni MPK), o którym zaczęła się ostatnio dyskusja szersza, bo się sypie, a można by z niego zrobić np. część Muzeum Inżynierii Miejskiej. Może przy tej okazji dałoby się tam coś wykroić dla dzieci...
Za budynkiem Orlińskiego 3 oraz 5 (formalnie jest to jedna budowa) będzie niewielki parking na pasie startowym, a reszta terenu jako rekreacyjny. Chodzi o to, że musi się zgadzać współczynnik uparkingowienia. Tak jest w oficjalnych planach realizacji inwestycji O3 i O5. Działki pod O3 i O5 są małe (mało też miejsc w podziemiach) wiec Bx musiał tak zrobić. Właściciele mieszkań O3 i O5 będą mieć udziały w działkach znajdujących się na pasie, a przylegających do O3 i O5.
Czy ktoś dzwonił w ostatnim czasie do budimexu z pytaniem kiedy rusza budowa parkingu przy O1?
Ja dzwoniłem jakoś na początku grudnia i dostałem informację że nic nadal nie wiadomo
Ja dzwoniłem jakoś na początku grudnia i dostałem informację że nic nadal nie wiadomo
Najpierw budimex musiałby sie wyprowadzić i przenieść w inne miejsce, a że O1 ma być ukończone dopiero w 2017r to "po co sie spieszyć" - zrobi sie 

Hej.
Mam takie pytanie...czy ktoś z przyszłych mieszkańców Orlińskiego 1, ma już zewnętrzne miejsce parkingowe? Ciągle mnie zbywają jak o to pytam. Gdy kupowałam mieszkanie, pracownik Budimexu ciągle mi powtarzał, że już niedługo będą miejsca sprzedawać. Teraz minął rok i nadal nic
Trochę mnie to niepokoi bo jednak mimo ceny chciałam mieć takie miejsce....
Mam takie pytanie...czy ktoś z przyszłych mieszkańców Orlińskiego 1, ma już zewnętrzne miejsce parkingowe? Ciągle mnie zbywają jak o to pytam. Gdy kupowałam mieszkanie, pracownik Budimexu ciągle mi powtarzał, że już niedługo będą miejsca sprzedawać. Teraz minął rok i nadal nic

Trochę mnie to niepokoi bo jednak mimo ceny chciałam mieć takie miejsce....
Mam podobne obawy, ale tak jak to napisał jasiek najpierw musieliby się wynieść z terenu. Mysle ze za jakies pol roku zaczna sprzedawac miejsca, ktore jak dobrze pojdzie powstana pod koniec roku.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”