No komunikacja jest tam tak beznadziejna, ze sie tramwajem jedzie az 10 min do ronda mogilskiego.
Szkol brakuje az tak bardzo ze ostatnio przy reorganizacji urzednicy stwierdzili ze dadza szanse szkola bo sie moze dzieciaki z avii pojawia i nie bedzie trzeba zamykac podstawowek. Uslug handlowych totalnie nie ma bo serenada, carrefour i m1 jest strasznie daleko, a biedronka i aldi to nie sa sklepy. Parkow i zieleni mie ma bo park lotnikow nie ma fontanny, dostep do kulutry jest straszny bo tauron arena jest na drugim koncu miasta. Drogi sa przeciazone bo stella sawickiego jest tylko ekspresowka z 70km/h i peka w szfach zaniedlugo bedzie trzeba ograniczyc predkosc do 60km/h.
Piszą o nas / opinie o mieszkaniu w Czyżynach i zmianach w dzielnicy - dyskusja
- Wściekły Wąż
Re: Piszą o nas / opinie o mieszkaniu w Czyżynach i zmianach w dzielnicy - dyskusja
No ale panie, gdzie ja auto zaparkuję?

Re: Piszą o nas / opinie o mieszkaniu w Czyżynach i zmianach w dzielnicy - dyskusja
Wściekły Wąż pisze:No ale panie, gdzie ja auto zaparkuję?![]()
![]()
Proponuję kupić miejsce parkingowe albo przesiąść się na komunikację miejską... W tym roku będzie budowany przystanek autobusowy bliżej osiedla, a na Wiślicką, gdzie jeździ mnóstwo autobusów, nie jest bardzo daleko, zdarzyło mi się już tam iść.

michzio pisze:No komunikacja jest tam tak beznadziejna, ze sie tramwajem jedzie az 10 min do ronda mogilskiego.
Szkol brakuje az tak bardzo ze ostatnio przy reorganizacji urzednicy stwierdzili ze dadza szanse szkola bo sie moze dzieciaki z avii pojawia i nie bedzie trzeba zamykac podstawowek. Uslug handlowych totalnie nie ma bo serenada, carrefour i m1 jest strasznie daleko, a biedronka i aldi to nie sa sklepy. Parkow i zieleni mie ma bo park lotnikow nie ma fontanny, dostep do kulutry jest straszny bo tauron arena jest na drugim koncu miasta. Drogi sa przeciazone bo stella sawickiego jest tylko ekspresowka z 70km/h i peka w szfach zaniedlugo bedzie trzeba ograniczyc predkosc do 60km/h.
Nie mówiąc o tym, że w parterach na Orlińskiego otwiera się coraz więcej sklepów i usług, więc nie trzeba po codzienne zakupy daleko jeździć. Widziałam nawet starszych mieszkańców os. Dywizjonu 303, którzy wracali zadowoleni z zakupów w Lewiatanie na Orlińskiego, bo mają do niego bliżej niż do tego po drugiej stronie pasa.
Mi również dobrze się mieszka.
Mam wrażenie że hejtują głównie ludzie, którzy nigdy na osiedlu nie byli, tylko widzieli zdjęcia w internecie. I tylko te z perspektywy "same ściany wieżowców" albo plac budowy

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”