Kontrola działania wentylacji w mieszkaniach w bloku - Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
adi

Kontrola działania wentylacji w mieszkaniach w bloku - Orlińskiego 4

Postautor: adi » 14 mar 2017, 11:30

A jakby ktoś zapomniał, to jutro u nas w bloku kontrola działania wentylacji - dobrze, że nie od 10 do 13 np., tylko, że dają szansę wrócić do domu z pracy ;) No i klatka B, a jeśli ktoś wie, jak było w klatce A, to niech napisze.

Obrazek

Swoją drogą, to ciekawi mnie, czy z przysłoniętymi częściowo tymi nawiewnikami w oknach, wymiana powietrza będzie zgodna z normami :) Ciekawe co mi powiedzą, czy to powinno tak dmuchać.

A co do spraw blokowych, to chyba jakoś w tym miesiącu jeszcze ma odbyć się kolejne zebranie wspólnoty mieszkaniowej, ktoś coś więcej wie :?:

Nowy

Re: Kontrola działania wentylacji w mieszkaniach w bloku - Orlińskiego 4

Postautor: Nowy » 15 mar 2017, 22:45

Ciekawa refleksja po dzisiejszym sprawdzaniu instalacji wentylacji w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 4 - pomimo tego, że wszystkie nawiewniki były przysłonięte (na każdym był położony mały złożony ręcznik), to jednak wentylacja i tak działała bez zarzutu :) Ktoś miał jakieś problemy z dzisiejszymi (i wczorajszymi) kontrolami wentylacji?

kad

Postautor: kad » 16 mar 2017, 14:00

Pomimo zapchania nawiewników watą, żadnych nieprawidłowości w działaniu wentylacji nie stwierdzono :D

Nowy

Postautor: Nowy » 16 mar 2017, 21:52

Mnie to właśnie zastanawia, też mam te nawiewniki mocno przytkane, a i tak przewiew był dobry... Ktoś chyba przesadził z tym dziurawieniem okien zakładanych w mieszkaniach na osiedlu :)

gucio

Postautor: gucio » 16 mar 2017, 23:09

Jak wymieniałem ostatnio okna u rodziców to w firmie x powiedzieli mi na początku że jeśli chce to zrobia nawiewniki ale wtedy tracę automatycznie gwarancję.
W takim razie te nawiewniki są wymysłem kogo? Jak chce się zrobić niewielki przewiew to ustawia się na mikrouchył który jest zrobiony w każdym oknie . . . .

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”