Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu przy Hynka od Dasta Invest w Krakowie Czyżynach.
iti

Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Postautor: iti » 20 mar 2017, 16:34

Ruszyła nowa inwestycja przy pasie startowym dawnego lotniska w Czyżynach - adres, to chyba będzie Hynka, a odpowiada za nią deweloper Dasta Invest (prawdopodobnie), choć nie udało mi się znaleźć tablicy informacyjnej, z której by to wynikało, ale może ktoś znajdzie, zrobi zdjęcia i wrzuci na forum ;)

Obrazek

Jeszcze niedawno w tym miejscu było boisko i trawa, dzisiaj zaczęło się kompanie dziury pod kolejny blok. Mam wrażenie, że ta okolica będzie niewiele rzadziej zabudowana, niż miejsce, w którym działa Budimex w Czyżynach - tyle, że tam wszystko będzie w miarę spójne.

Obrazek

Ktoś może wie, jak ma wyglądać ten nowy blok Dasty w Czyżynach, będzie nawiązywał do reszty osiedla stawianego przez tego dewelopera, czy może będą tam różnice w wyglądzie elewacji i wysokości :?: Wie ktoś jakie ceny mieszkań tam będą :?: Jak myślicie, dobre miejsce na zamieszkanie :?: Opinie mile widziane :)

sami

Re: Budowa osiedla Hynka Kraków od Dasta Invest - relacje, zdjecia, opinie

Postautor: sami » 03 maja 2017, 14:02

czang pisze:Ma ktoś może jakieś zdjęcia z tego, jak przebiega budowa inwestycji Hynka - Dasta Invest, ostatnio jak byłem tam przy pasie, to dopiero kopali dziurę pod nowe budynki. Ciekawe czy teraz ruszyło coś więcej...

Mieszkam w okolicy, więc co jakiś czas chodzę skontrolować, jak idzie budowa :) Ostatnie zdjęcia inwestycji Dasta od Hynka mam sprzed kilku dni, więc może coś się zmieniło, ale sporo się na budowie dzieje.

Obrazek

Jest już wykop, chyba skończony, przynajmniej w części, jego ściany są zabezpieczone. Co więcej, w części "dziury" jest już chyba wylany beton :) Czyli pewnie można się spodziewać, że niedługo zaczną powstawać pierwsze ściany poziomu kondygnacji podziemnej.

Obrazek

Na części placu budowy trawa chyba jeszcze palowanie terenu - przynajmniej tak było kilka dni temu :) Widać maszynę, która do tego służy, pewnie tam jest jeszcze nadal. No i grunt, że zabezpieczają teren w ten sposób, czyli bloki powinny chyba stać stabilnie :)

czang

Postautor: czang » 12 maja 2017, 19:40

Deweloper Dasta Invest chyba całkiem nieźle radzi sobie na budowie osiedla Hynka, poniżej kilka fotek z budowy bloków :)

Obrazek

Jakby ktoś chciał więcej informacji o inwestycji, to jest tablica informacyjna.

Obrazek

Obrazek

juliao

Postautor: juliao » 27 maja 2017, 13:19

Po naszej wczorajszej wizycie na budowie wrzucam relację. Widać, że garaże podziemne wyglądają coraz lepiej i robota wre :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sami

Postautor: sami » 28 maja 2017, 16:36

Chwilę mnie nie było na miejscu, a tu już takie zmiany :) Przed chwilą trwało jeszcze palowanie terenu pod budowę pierwszych budynku osiedla Hynka, a teraz deweloper Dasta zaczyna stawiać pierwsze elementy poziomu -1 :) Wkrótce pewnie do sprzedaży trafią kolejne etapy bloku, ciekawe kiedy dokładnie.

juliao

Postautor: juliao » 30 maja 2017, 17:38

Od przedstawiciela Dewelopera słyszałam, że kolejny etap ma zostać rozpoczęty kilka miesięcy przed oddaniem naszego bloku, więc pewnie już pracują nad ofertą :)
Swoją drogą byłoby miło gdyby na stronie Dasty w końcu pojawiły się kolejne wizualizacje (jakiś miesiąc temu słyszeliśmy że mają lekką obsuwę ale za tydzień na pewno będą... długi ten tydzień..)

delec

Postautor: delec » 24 cze 2017, 16:21

Będę wdzięczy za wrzucenie nowszych zdjęć z naszej "dziury w ziemi" :). Z tego co pamiętam do końca wakacji 1 piętro będzie już na powierzchni.

iti

Postautor: iti » 26 cze 2017, 10:09

A ja mam kilka, choć nie są najnowsze, wiec penie trochę się zmieniło na budowie osiedla Hynka do dewelopera Dasta :)

Obrazek

Obrazek

juliao

Postautor: juliao » 28 cze 2017, 15:36

Polecam śledzić tą stronę, na bieżąco wrzucane są zdjęcia budowy :)
investmap.pl/inwestycja/krakow-budynek-mieszkalny-ul-hynka-dasta-invest,8443.html

czang

Postautor: czang » 11 lip 2017, 10:25

Kilka zdjęć z budowy, którą prowadzi deweloper Dasta Invest w Czyżynach, czyli inwestycja Hynka przy pasie startowym. Jak tak dalej pójdzie, to za chwilę budynek zacznie wyrastać ponad poziom gruntu, a od tego czasu budowa idzie już szybko :)

Obrazek

Jest już część deskowania nad garażem podziemnym, a że zdjęcia były robione kilka dni temu, więc pewnie budowa jest znacznie bardziej zaawansowane :) Może już jest nawet ta płyta wylana, a przynajmniej jej część.

Obrazek

Zastanawiam się tylko, jak oni będą w stanie zmieścić tam jeszcze dwa budynki, w stronę pasa startowego :) Ma ktoś plan całości i może wrzucić na forum. Nie wydaje się Wam, że będzie tam dosyć gęsto?

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”