[Bud. D] Kontener na odpady budowlane i jego koszty - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
abcd

[Bud. D] Kontener na odpady budowlane i jego koszty - Centralna Park Kraków

Postautor: abcd » 14 sie 2017, 18:03

Boston pisze:Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ?

6-7 miesiecy

KCZ

Re: [Bud. D] Kontener na odpady budowlane i jego koszty - Centralna Park Kraków

Postautor: KCZ » 16 sie 2017, 22:54

Boston pisze:Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ? Bo to faktycznie kwota za ten kontener nie jest mala a nie bedziemy przeciez czekac rok az wszyscy wykoncza mieszkania :O

W liscie od Zarządcy mowa jest o 6-7 miesiącach. Myślę że to rozsądne bo zapewne niektórzy, tak jak ja, zaczynają remont w październiku/listopadzie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja teraz płacę za kontener nie remontujac, a za 3 miesiące osoby które już wykończyły, powiedzą że już skończyły i płacić nie chcą ;) Wspólnota, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ;)

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 17 sie 2017, 8:04

KCZ pisze:
Boston pisze:Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ? Bo to faktycznie kwota za ten kontener nie jest mala a nie bedziemy przeciez czekac rok az wszyscy wykoncza mieszkania :O

W liscie od Zarządcy mowa jest o 6-7 miesiącach. Myślę że to rozsądne bo zapewne niektórzy, tak jak ja, zaczynają remont w październiku/listopadzie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja teraz płacę za kontener nie remontujac, a za 3 miesiące osoby które już wykończyły, powiedzą że już skończyły i płacić nie chcą ;) Wspólnota, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ;)

No tak, wspólnota to wspólnota - rozumiem, ale wydaje mi się, że jest to kwestia tego jakie ten kontener generuje koszty ;)
Ostatnio zmieniony 18 sie 2017, 16:21 przez sylwuszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 17 sie 2017, 9:36

KCZ pisze:W liście od Zarządcy mowa jest o 6-7 miesiącach. Myślę że to rozsądne bo zapewne niektórzy, tak jak ja, zaczynają remont w październiku/listopadzie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja teraz płacę za kontener nie remontując, a za 3 miesiące osoby które już wykończyły, powiedzą że już skończyły i płacić nie chcą ;) Wspólnota, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ;)

Na ja też nie zabrałem się jeszcze za mieszkanie - rozumiem, ze jak będę to robił na wiosnę to też będziesz taki chętny/chętna do płacenia?
Rozsądnie jest 3-4 miesiące

KCZ

Postautor: KCZ » 17 sie 2017, 18:57

Pegaso pisze:
KCZ pisze:W liście od Zarządcy mowa jest o 6-7 miesiącach. Myślę że to rozsądne bo zapewne niektórzy, tak jak ja, zaczynają remont w październiku/listopadzie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja teraz płacę za kontener nie remontując, a za 3 miesiące osoby które już wykończyły, powiedzą że już skończyły i płacić nie chcą ;) Wspólnota, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ;)

Na ja też nie zabrałem się jeszcze za mieszkanie - rozumiem, ze jak będę to robił na wiosnę to też będziesz taki chętny/chętna do płacenia?
Rozsądnie jest 3-4 miesiące

Z tego co czytam jest tutaj mowa o skroceniu czasu placenia za kontener, a nie jego wydłużeniu do wiosny ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

[Bud. D] Koszty obsługi kontenera na odpady budowlane - Centralna Park Kraków

Postautor: jafarek » 18 sie 2017, 14:46

Właśnie patrzę na rozliczenia:
Wywóz odpadów budowlanych - 71,33 zł/m-c Cena z kosmosu! Koszt kontenera i wywozu nijak ma się do rynkowej ceny - po rozbiciu ceny rynkowej wyszło by na mieszkańce pewnie max 15-20 zł.

michaljg

Re: [Bud. D] Koszty obsługi kontenera na odpady budowlane - Centralna Park Kraków

Postautor: michaljg » 18 sie 2017, 15:57

jafarek pisze:Właśnie patrzę na rozliczenia:
Wywóz odpadów budowlanych - 71,33 zł/m-c Cena z kosmosu! Koszt kontenera i wywozu nijak ma się do rynkowej ceny - po rozbiciu ceny rynkowej wyszło by na mieszkańce pewnie max 15-20 zł.

Kontener jest zabierany teraz codziennie.
150 mieszkan X 20zl na mieszkanie = 3000zl.
3000zl / 20 dni roboczych = 150zl za wywiezienie kontenera.

Znajdziesz firmę, ktora będzie podstawiała tej wielkości kontener za 150zl? Dodam, ze u nas stoją dwa.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”