Niedziałająca winda towarowa w bloku w klatce E - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Niedziałająca winda towarowa w bloku w klatce E - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 11 lis 2017, 23:36

jeszcze jedno pytanie od kilku dni nie jeździ winda towarowa w klatce E nalepiona jest informacja że jest właśnie prowadzona konserwacja ? ? ? ?
Przez tyle dni i po miesiącu użytkowania?
Jakieś jaja sobie robią? jak mam wwieźć płyty rigipsowe albo inne długie rzeczy na samą górę? ?

mieszkaniecO1

Re: Niedziałająca winda towarowa w bloku w klatce E - Orlińskiego 1

Postautor: mieszkaniecO1 » 13 lis 2017, 12:02

gucio pisze:jeszcze jedno pytanie od kilku dni nie jeździ winda towarowa w klatce E nalepiona jest informacja że jest właśnie prowadzona konserwacja ? ? ? ?
Przez tyle dni i po miesiącu użytkowania?
Jakieś jaja sobie robią? jak mam wwieźć płyty rigipsowe albo inne długie rzeczy na samą górę? ?

Sprawa z windami jest bardziej skomplikowana. Od samego poczatku sa z nia problemy. Zacieły się juz ok 10 razy. Osobiscie skoncyzlem remont- nie wyobrazam sobie jak sobie radzic bez duzej windy. Mała winda nie działała 1.5tyg jak była "serwisowana". Ciekawe jak długa ta winda bedzie stała.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 13 lis 2017, 12:32

Wychodząc dziś rano do pracy zauważyłem zaparkowany samochód z KONE, więc może coś ruszy w temacie naprawy. Fakt-faktem, że z tymi windami problemy są od samego początku. Równie irytujący jest wiecznie niedziałający domofon ...

gucio

Postautor: gucio » 13 lis 2017, 23:33

no i jak tam z windą można już coś wwozić na górę większego?
zauważylem tez że chyba ta mała winda zdecydowanie wolniej niż na początku, czy oni mogą coś regulować z prędkościami ?

gucio

Postautor: gucio » 14 lis 2017, 17:55

sąsiady czy winda towarowa juz dziala ? :?

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 14 lis 2017, 22:46

Winda już (jeszcze? :D ) działa.

gucio

Postautor: gucio » 14 lis 2017, 23:55

dziękuję za info :-)

michal.d

Postautor: michal.d » 18 lis 2017, 23:29

Z tego co zauważyłem to w czasie awarii nie działa wywołanie wind. Jeśli trzeba coś wtedy przewieźć to jest opcja żeby wejść na piętro, na którym winda stoi, otworzyć drzwi i w windzie wybrać piętro. Może też być konieczna pomoc windzie przy zamknięciu drzwi, bo bardzo wolna się zamykają. Sam musiałem parę razy tak ją "wywołać", żeby coś wwieźć, raz nawet miałem wycieczkę na 14 piętro, żeby ją ściągnąć na dół i to właśnie wtedy gdy przewoziłem meble :?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”