Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Patryk22

Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami

Postautor: Patryk22 » 17 sty 2018, 23:12

Witajcie już któryś raz z kolei sąsiedzi widzieli jak któryś z Ochroniarzy dokarmia gołębie przy Blokach 3 i 5 , zwracajcie na to uwagę bo przesiadują one po balkonach i paru mieszkańców musiało już je czyścić , jeżeli nic z tym się nie zrobi będzie problem jest to nowe Osiedle i taki problem nie powinien występować nie są to stare kamienice gdzie gołębi jest masa i ciężko się ich z stamtąd pozbyć .

skyman

Re: Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami

Postautor: skyman » 18 sty 2018, 11:36

Zgadzam się, też widziałem, jak ktoś dokarmiał gołębie na osiedlu. Uważajmy na to to, żeby nie ściągnąć na osiedle i tym samym na siebie problemów, bo później tych ptaszysk strasznie ciężko się pozbyć z osiedla. A to naprawdę bywa uciążliwe, chcecie co dwa dni czyścić balkony i parapety?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 18 sty 2018, 12:32

skyman pisze:Zgadzam się, też widziałem, jak ktoś dokarmiał gołębie na osiedlu. Uważajmy na to to, żeby nie ściągnąć na osiedle i tym samym na siebie problemów, bo później tych ptaszysk strasznie ciężko się pozbyć z osiedla. A to naprawdę bywa uciążliwe, chcecie co dwa dni czyścić balkony i parapety?

a zwróciłeś uwagę tej osobie czy piszesz o tym na forum? :)

maniekmal

Postautor: maniekmal » 18 sty 2018, 12:46

a czy orientujecie się czy w okolicy są jakieś karmniki dla ptaków?

Nowy

Postautor: Nowy » 18 sty 2018, 12:58

Nie ma przypadkiem jakichś obok Parku Skalskiego? Są tam różne domki dla pszczół, nie wiem czy nie widziałem też karmnika. Ptaki ok., latają np. sroki po osiedlu, widuję lisy z balkonu i zające - świetnie. Ale uważajmy na to, żeby nie zalęgły nam się tu "latające szczury", bo z tego naprawdę robi się problem z czasem.

LucifersAngel87

Postautor: LucifersAngel87 » 18 sty 2018, 19:21

Nie widziałem, ale podpisuję się obiema rękami.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”