Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami
Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami
Witajcie już któryś raz z kolei sąsiedzi widzieli jak któryś z Ochroniarzy dokarmia gołębie przy Blokach 3 i 5 , zwracajcie na to uwagę bo przesiadują one po balkonach i paru mieszkańców musiało już je czyścić , jeżeli nic z tym się nie zrobi będzie problem jest to nowe Osiedle i taki problem nie powinien występować nie są to stare kamienice gdzie gołębi jest masa i ciężko się ich z stamtąd pozbyć .
Re: Dokarmianie gołębi na osiedlu Avia 3 / problem z gołebiami
Zgadzam się, też widziałem, jak ktoś dokarmiał gołębie na osiedlu. Uważajmy na to to, żeby nie ściągnąć na osiedle i tym samym na siebie problemów, bo później tych ptaszysk strasznie ciężko się pozbyć z osiedla. A to naprawdę bywa uciążliwe, chcecie co dwa dni czyścić balkony i parapety?
skyman pisze:Zgadzam się, też widziałem, jak ktoś dokarmiał gołębie na osiedlu. Uważajmy na to to, żeby nie ściągnąć na osiedle i tym samym na siebie problemów, bo później tych ptaszysk strasznie ciężko się pozbyć z osiedla. A to naprawdę bywa uciążliwe, chcecie co dwa dni czyścić balkony i parapety?
a zwróciłeś uwagę tej osobie czy piszesz o tym na forum?

a czy orientujecie się czy w okolicy są jakieś karmniki dla ptaków?
Nie ma przypadkiem jakichś obok Parku Skalskiego? Są tam różne domki dla pszczół, nie wiem czy nie widziałem też karmnika. Ptaki ok., latają np. sroki po osiedlu, widuję lisy z balkonu i zające - świetnie. Ale uważajmy na to, żeby nie zalęgły nam się tu "latające szczury", bo z tego naprawdę robi się problem z czasem.
-
Nie widziałem, ale podpisuję się obiema rękami.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”