Cześć,
Jak skutecznie wyłączyć ogrzewanie na kaloryferze? Obecnie mogę się poruszać się na podziałce w zakresie 2-5 i wielkiej różnicy nie widzę, kaloryfer cały czas umiarkowanie ciepły. Nie mogę ustawić na głowicy mniej niż 2. Jest jakiś sposób na to? Tam jest jakaś dodatkowa blokada?
Piotr
Ogrzewanie - ustawienia głowicy na kaloryferze / wyłączenie ogrzewania - Orlińskiego 3
Re: Ogrzewanie - ustawienia głowicy na kaloryferze / wyłączenie ogrzewania - Orlińskiego 3
Sprawa jest bardzo prosta. Należy usunąć blokadę z termostatu.
Termostat ustawiony na 2 utrzymuje w pomieszczeniu temperaturę 16 stopni
Termostat ustawiony na 2 utrzymuje w pomieszczeniu temperaturę 16 stopni
Re: Ogrzewanie - ustawienia głowicy na kaloryferze / wyłączenie ogrzewania - Orlińskiego 3
głowica jest tak ustawiona ponieważ nie wolno (jest to niezgodne z regulaminem - prawdopodobnie - bo go nie czytałem
) wyłączać całkowicie ogrzewania w mieszkaniu. Jeśli to zrobisz, Twoje mieszkanie będzie ogrzewane przez sąsiadów i to oni będą za to płacić.
Temat był już poruszany na forum.

Temat był już poruszany na forum.
To, że masz kaloryfer ciepły to chwilowe bo nikt jeszcze nie mieszka w Waszym bloku. Jak się więcej osób wprowadzi to przy ustawieniu na "2" kaloryfer będzie zimny - u mnie na tym stopniu ustawienia termostatu jest po prostu wyłączony.
dodam jeszcze że pewnie moc podawana na grzejniki jest sterowana pogodynką. Czyli czym zimniej na zewnątrz tym grzejniki cieplejsze przy takim samym ustawieniu termostatu.
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”