Grzejnik łazienkowy i jego moc / wymiana grzejnika w łazience - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Maciek93

Grzejnik łazienkowy i jego moc / wymiana grzejnika w łazience - Orlińskiego 12

Postautor: Maciek93 » 25 lut 2018, 13:29

Hej

Przy odbiorze mieszkania dostałem "instrukcje obsługi mieszkania" w której napisane jest, że grzejnik łazienkowy można wymienić jedynie na inny o tej samej mocy. Orientuje się ktoś jaką moc mają grzejniki łazienkowe w naszych mieszkaniach?

Dzieki

krzysztof1

Re: Grzejnik łazienkowy i jego moc / wymiana grzejnika w łazience - Orlińskiego 12

Postautor: krzysztof1 » 25 lut 2018, 15:41

to stwierdzenie to jakaś głupota,przyjmij 80 W na każdy m2 i bedzie ok.

JacekSky

Re: Grzejnik łazienkowy i jego moc / wymiana grzejnika w łazience - Orlińskiego 12

Postautor: JacekSky » 01 mar 2018, 10:26

Hej,

Też bede wymieniał grzejnik w łazience wyczytałem ostatnio że w grzejnikach, które są do bloku powinno być ok 10 barów. Prawdopodobnie mowa tu o starym budownictwie :P

Nie jest to potwierdzona informacja, dzisiaj się wybieram na zakupy to dam znać jak się czegoś dowiem konkretnego.

Pozdr,
Jacek

MlCHAL

Postautor: MlCHAL » 17 mar 2018, 15:48

JacekSky pisze:Hej,

Też bede wymieniał grzejnik w łazience wyczytałem ostatnio że w grzejnikach, które są do bloku powinno być ok 10 barów. Prawdopodobnie mowa tu o starym budownictwie :P

Nie jest to potwierdzona informacja, dzisiaj się wybieram na zakupy to dam znać jak się czegoś dowiem konkretnego.

Pozdr,
Jacek

Udało się czegoś dowiedzieć ?
Ja też mam w planach wymienić grzejnik i zastanawiam sie czy cisnienie jest wazne.

JacekSky

Postautor: JacekSky » 17 mar 2018, 20:42

Hej,

Grzejnik kupiony w zasadzie to co napisał powyżej krzysiek 80W na m2 łazienki wystarczy. Dodatkowo grzejniki do łazienki powinny być 10 Barowe i to potwierdzone. W zasadzie wszystkie grzejniki, które składają się z okrągłych rurek sa oki. Natomiast grzejniki płaskie nie są podobno odpowiednie, tak mówili "szpece" w Obi Castoramie itp.

Pozdr

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”