Plac zabaw dla dzieci za Orlinskiego 5 i jego dostępność

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
amm

Plac zabaw dla dzieci za Orlinskiego 5 i jego dostępność

Postautor: amm » 22 kwie 2018, 19:42

Drodzy sąsiedzi,
czy wiecie czy jest "legalna" możliwosc dostania się na plac zabaw od strony pasa startowego? Mam na myśli inną metodę niż przeskakiwanie przez płot. Ostatnio jest tam sporo ludzi ale za każdym razem kiedy próbuję wejść furtką - jest ona zamknięta.
Pozdrawiam

knd

Re: Plac zabaw dla dzieci za Orlińskiego 5 i jego dostępność

Postautor: knd » 22 kwie 2018, 20:20

amm pisze:Drodzy sąsiedzi,
czy wiecie czy jest "legalna" możliwosc dostania się na plac zabaw od strony pasa startowego? Mam na myśli inną metodę niż przeskakiwanie przez płot. Ostatnio jest tam sporo ludzi ale za każdym razem kiedy próbuję wejść furtką - jest ona zamknięta.
Pozdrawiam

Mi się wydawało że on jest zamknięty, bo jeszcze nie jest oddany do użytku.
Niedawno na tych zabawkach, które tam stoją była jeszcze folia.

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 23 kwie 2018, 18:37

Plac można otworzyć kluczem master od bloków o3 i o5 bo na działce tych bloków się znajduje.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 24 kwie 2018, 12:32

pawd_tbg pisze:Plac można otworzyć kluczem master od bloków o3 i o5 bo na działce tych bloków się znajduje.

Aaaa, czyli "osiedle otwarte" z "ogólnodostępnymi placami zabaw", do których klucze mają tylko mieszkańcy określonych budynków. :lol: Kogoś tu chyba wyobraźnia poniosła.

amm

Postautor: amm » 24 kwie 2018, 19:02

Fedaykin pisze:
pawd_tbg pisze:Plac można otworzyć kluczem master od bloków o3 i o5 bo na działce tych bloków się znajduje.

Aaaa, czyli "osiedle otwarte" z "ogólnodostępnymi placami zabaw", do których klucze mają tylko mieszkańcy określonych budynków. :lol: Kogoś tu chyba wyobraźnia poniosła.

Dziękuję za informację, nie wpadłabym na to żeby spróbować masterem :)

Natomiast skoro plac zabaw jest tylko na mieszkańców blokó o3 i o5 to pewnie będziemy za niego płacić.

knd

Postautor: knd » 24 kwie 2018, 20:24

Jak dla mnie zamykanie placów zabaw na klucz, to nie tylko absurdalny pomysł, ale też przejaw prawdziwego umysłowego wieśniactwa.

playand1

Postautor: playand1 » 24 kwie 2018, 21:17

Ciekawe kto wpadł na pomysł, że zamykana bramka sięgająca niewiele wyżej ponad kolana będzie w stanie zabezpieczyć przed dewastacją/użytkowaniem (w sumie nie wiem przed czym ma ona zabezpieczać).

Fedaykin

Re: plac zabaw za Orlinskiego 5

Postautor: Fedaykin » 25 kwie 2018, 10:38

playand1 pisze:

Ciekawe kto wpadł na pomysł, że zamykana bramka sięgająca niewiele wyżej ponad kolana będzie w stanie zabezpieczyć przed dewastacją/użytkowaniem (w sumie nie wiem przed czym ma ona zabezpieczać).

Nie no, taka bramka/ogrodzenie jakiś tam sens ma - osobiście byłem przekonany, że to takie zabezpieczenie dla bawiących się na placu pociech, by np. niepostrzeżenie nie wybiegły na jezdnie. Do głowy by mi nie przyszło, że same place są zamykane na klucz, stąd nawet nigdy tego nie sprawdzałem. :lol:

bruinen

Postautor: bruinen » 25 kwie 2018, 17:14

Wystarczy jej nie zamykać na klucz - wszystkie problemy znikną ;)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 26 kwie 2018, 0:44

Moim zdaniem ciąg terenów rekreacyjnych na Avii i Orlińskiego powinien być dostępny dla wszystkich, bez podziału na te dwa osiedla. Poszczególne fragmenty znacząco różnią się - w jednym miejscu więcej jest zabawek dla małych dzieci, w innym odnajdą się bardziej nastolatki. Gdzieś jest stół do ping-ponga, a gdzieś boisko do siatkówki.

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”