sam.slater pisze:2. Pozostawić ul. Włodarczyka jako jednokierunkową w kierunku naszego osiedla, co rozprowadzi ruch z kierunku Bora - Komorowskiego dwoma wlotami lub pozostawić jako dwukierunkową, ale z zablokowaniem lewoskrętu z Orlińskiego od strony Stella - Sawickiego.
Nie jestem przekonany ze ruch jednokierunkowy jest OK. Jesli tak sie stanie to zeby dojechac z Orlinskiego do poczty znowu trzeba bedzie robic jakies wielkie objazdy przez skrzyzowanie Stella X Pisarka. Taki ruch jednokierunkowy na pewno bylby tez bardzo uciazliwy dla osob posiadajacych miejsca parkingowe przed O1... za kazdym razem krecenie wielkich kolek zeby zajechac pod blok. Troche to bez sensu a nie do konca widze zalety przewazajace nad wadami tego rozwiazania.
sam.slater pisze:3. Zrezygnować z przenoszenia nawrotki z Medweckiego, co pozwoli na skrócenie cyklu świateł, bo nawrotka będzie pewnie musiała mieć swoje zielone światło niezależnie od lewoskrętu z Orlińskiego.
Istniejaca nawrotka w strone AWF/M1 jest bardzo przydatna dla osob wyjezdzajacych z naszego osiedla od strony Medwieckiego. Nie trzeba sie pchac daleko do skrzyzowania Pisarka X Stella tylko mozna szybciej sobie nawrocic i pojechac w strone centrum. Ja bym jej nie ruszal..
Dla mnie glownym sensem rozkopania calego skrzyzowania Orlinskiego X Stella jest mozliwosc zrobienia:
- lewoskretu jadac Stella mozliwosc bezposredniego skrecenia w Orlinskiego
- lewoskretu jadac Orlinskiego mozliwosc bezposredniego skrecenia w Stella w strone AWF