Karaoke / głośna impreza i jej zgłoszenie - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Evadnro

Karaoke / głośna impreza i jej zgłoszenie - Avia 3

Postautor: Evadnro » 27 maja 2018, 0:47

Witam

Uprzejmie informuję, iż moja cierpliwość do imprezy na balkonie oraz karaoke do 1 w nocy się skończyła. Wezwałem policję, niestety nie mogli dostać się do klatki gdzie jest impreza. Sprawa zostanie przekazana dzielnicowemu, po tym jak ustali numer mieszkania - właściciele mieszkania zostaną obciążeni kwotą po 500 zł (maksymalna wg taryfikatora). Myślę, ze dzieciaki robiące imprezy pod nieobecność rodziców zastanowią się na drugi raz czy ich na to stać.

mko13

Re: Karaoke / głośna impreza i jej zgłoszenie - Avia 3

Postautor: mko13 » 27 maja 2018, 9:11

Evadnro pisze:Witam

Uprzejmie informuję, iż moja cierpliwość do imprezy na balkonie oraz karaoke do 1 w nocy się skończyła. Wezwałem policję, niestety nie mogli dostać się do klatki gdzie jest impreza. Sprawa zostanie przekazana dzielnicowemu, po tym jak ustali numer mieszkania - właściciele mieszkania zostaną obciążeni kwotą po 500 zł (maksymalna wg taryfikatora). Myślę, ze dzieciaki robiące imprezy pod nieobecność rodziców zastanowią się na drugi raz czy ich na to stać.

W której klatce była ta impreza? Jak to policja nie mogła dostać się do klatki?! Od czego jest ochrona i czemu ona nic z tym nie zrobiła?!

Bardzo dobrze, ze są interwencje w tej sprawie, bo na początku trzeba ustalić porządek w bloku. Cisza nocna od 22. W tym bloku poza studentami są też normalne rodziny. Ja rozumiem, ze ktoś chcę się dobrze bawić w weekend ale niech to robi w sposób cywilizowany, albo niech idzie do klubu jak chce szaleć.

Evadnro

Re: Re: Karaoke / głośna impreza i jej zgłoszenie - Avia 3

Postautor: Evadnro » 27 maja 2018, 9:58

Ochrona ma to gdzieś, a policja nie mogła się dostać bo klucz master coś odmówił mi posłuszeństwa. Mieszkanie mieści się na 2 pietrze od strony dziedzińca. Po prawej stronie frontowej ściany od wejścia głównego. Dlatego to dzielnicowy będzie ustalał numer mieszkania. Policja potwierdzi, ze impreza się odbywała i było głośno.

Pierwsza imprezę na tamtym balkonie zignorowałem. Teraz po posiadowce na balkonie przeszli do mieszkania i rozpoczęli karaoke. Rozumiem imprezy, ale wypada trochę myśleć przy tym.

mko13

Postautor: mko13 » 27 maja 2018, 10:12

Evadnro pisze:Ochrona ma to gdzieś, a policja nie mogła się dostać bo klucz master coś odmówił mi posłuszeństwa. Mieszkanie mieści się na 2 pietrze od strony dziedzińca. Po prawej stronie frontowej ściany od wejścia głównego. Dlatego to dzielnicowy będzie ustalał numer mieszkania. Policja potwierdzi, ze impreza się odbywała i było głośno.

Pierwsza imprezę na tamtym balkonie zignorowałem. Teraz po posiadowce na balkonie przeszli do mieszkania i rozpoczęli karaoke. Rozumiem imprezy, ale wypada trochę myśleć przy tym.

Aha. Czyli sąsiedzi i nawet policja szybciej interweniuja niż ochrona. Tak tylko piszę, gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do odwołania ochrony. Mam nadzieje, ze wkrótce głosowanie przekroczy 50%.
A co do takich incydentów, to myślę ze kilka interwencji sąsiadów i policji i bedzie spokojnie, bo tacy imprezowicze dostaną jasny sygnał, ze nie ma naszej zgody na takie zachowanie.

RaceX

Postautor: RaceX » 27 maja 2018, 11:41

Impreza ponownie była w mieszkaniu ,w którym była w z piątku na sobotę??

jednokolorowa

Postautor: jednokolorowa » 27 maja 2018, 13:36

Ja nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje, ale dzisiaj o 3 w nocy ktoś przez pół godziny używał wiertarki!.

mmm123

Postautor: mmm123 » 27 maja 2018, 19:13

Evadnro pisze:Ochrona ma to gdzieś, a policja nie mogła się dostać bo klucz master coś odmówił mi posłuszeństwa.

Klucz master otwiera tylko twoją klatkę. Pozostałych już nie. Każdy tak ma.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 27 maja 2018, 20:01

mmm123 pisze:
Evadnro pisze:Ochrona ma to gdzieś, a policja nie mogła się dostać bo klucz master coś odmówił mi posłuszeństwa.

Rower do komórki lokatorskiej chowam przez klatkę C i master mi ją otwiera.

knd

Postautor: knd » 27 maja 2018, 20:36

mmm123 pisze:

Klatki to chyba są miedzy sobą połączone przez garaż?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 27 maja 2018, 20:47

knd pisze:
mmm123 pisze:

Klatki to chyba są miedzy sobą połączone przez garaż?

tak, ale nie mówię o wejściu przez garaż a normalnie przez klatkę od "góry".

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”