Ile kosztuje malowanie mieszkania / ile kosztuje metr kwadratowy malowania ściany
Ile kosztuje malowanie mieszkania / ile kosztuje metr kwadratowy malowania ściany
Cześć sąsiedzi, zapewne większość z Was jest już po wykańczaniu swojego mieszkania i może coś powiedzieć o tym. Napisze ktoś, ile kosztuje malowanie mieszkania, a dokładniej, jeśli macie takie info, to ile kosztuje wymalowanie metra kwadratowego ściany / sufitu? Przymierzam się do wymalowania, przy okazji naprawy usterek w mieszkaniu przez dewelopera i pewnie trzeba by też wszystko przy tym pomalować
Może ktoś podzieli się takimi informacjami na forum, będę wdzięczna.

Re: Ile kosztuje malowanie mieszkania / ile kosztuje metr kwadratowy malowania ściany
Okolo 15zl za m2 robocizna. Do tego cena farby, wez tez pod uwage, ze jesli farba bedzie zlej jakosci, to zejdzie jej wiecej i trzeba bedzie pomalowac kilka razy.
Re: Ile kosztuje malowanie mieszkania / ile kosztuje metr kwadratowy malowania ściany
knd pisze:Okolo 15zl za m2 robocizna.
Dzięki za informację, czyli zakładam, że jeżeli ktoś mi przedstawia cenę poniżej 15 złotych za m2 malowania ściany, to nie jest tak źle. Słuszna rada z tą farbą, żeby nie trzeba było malować po kilka razy. A może wiecie, jaką farbę wybrać do malowania mieszkania, tu też będę wdzięczna za wszelkie porady. Trochę mi się nie podoba, że będę musiała się wynieść z mieszkania na kilka dni, ale kiedyś wreszcie trzeba było

Cena za robociznę jest wysoka. Jak się samemu maluje to płacisz tylko za narzędzia i farbę. Ja od lat maluje mieszkanie sama. Używam Śnieżki - bardzo dobra farba. Nie chlapie i szybko schnie. Jest . na ścieranie. Dobry wałek i farba to podstawa.
Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”