Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
auss

Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: auss » 09 lip 2018, 22:37

Budimex rozesłał do zarządców pisma informujące o planach wprowadzenia strefy zamieszkania. Czy ktoś z was ma dostęp do tych pism ?

lokatorAvia

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: lokatorAvia » 10 lip 2018, 8:10

auss pisze:Budimex rozesłał do zarządców pisma informujące o planach wprowadzenia strefy zamieszkania. Czy ktoś z was ma dostęp do tych pism ?

Pismo umieszczone jest w strefie klienta - przynajmniej w części wspólnot. Jak nie ma w Waszej zgłoście się do Zarządcy aby opublikował. Czas na opinię przez poszczególne Wspólnoty jest tylko do końca miesiąca.

AnnaNY

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: AnnaNY » 18 lip 2018, 10:38

Czy AS Nieruchomości zamieścił u was jakąkolwiek informacje o planach wprowadzenia Strefy zamieszkania ?
U mnie dalej nic, nawet na maila nie odpisują.

k59g

Postautor: k59g » 18 lip 2018, 13:02

AnnaNY pisze:Czy AS Nieruchomości zamieścił u was jakąkolwiek informacje o planach wprowadzenia Strefy zamieszkania ?
U mnie dalej nic, nawet na maila nie odpisują.

Tak w dniu dzisiejszym na moją prośbę AS przesłał pismo o Bx z prośbą o zagłosowanie z przez wspólnoty za ustanowieniem strefy zamieszkania na terenie działki infrastrukturalnej. Krok w dobrym kierunku . Mój głos będzie za. Proszę innych o wpływanie na swoich zarządców o głosowanie za ustanowieniem strefy zamieszkania. To nie tylko parkowanie ale bezpieczeństwo dzieci i pieszych.

k59g

Postautor: k59g » 18 lip 2018, 13:05

W dniu dzisiejszym na moją prośbę AS przesłał pismo od Bx z prośbą o zagłosowanie z przez wspólnoty za ustanowieniem strefy zamieszkania na terenie działki infrastrukturalnej. Krok w dobrym kierunku . Mój głos będzie za. Proszę wszystkich o głosowanie za ustanowieniem strefy zamieszkania. To nie tylko parkowanie ale bezpieczeństwo dzieci i pieszych.

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 18 lip 2018, 13:39

Chyba sobie przypomnieli po naszych mailach :) Pismo od Budimexu dostali końcem czerwca, a informacja od nich dopiero teraz :shock:
Ale ważne, że i tak wysłali. Mój głos też za, mam nadzieje, że trochę się uporządkuje osiedle i będzie bardziej przyjaźnie dla pieszych.

To512

Postautor: To512 » 18 lip 2018, 13:56

Czyli wprowadzając strefę miejską automatycznie pozbywamy się możliwości parkowania na chodnikach wzdłuż bloków.

To512

Postautor: To512 » 18 lip 2018, 13:59

I automatycznie pozbędziemy się możliwości parkowania na chodnikach wzdłuż bloków. Będzie to możliwe na miejscach postojowych odpowiednio oznakowanych. Przewiduje mały paraliż parkingowy, sądząc po braku miejsc który już osiągnął taki poziom.

k59g

Postautor: k59g » 18 lip 2018, 14:00

To512 pisze:Czyli wprowadzając strefę miejską automatycznie pozbywamy się możliwości parkowania na chodnikach wzdłuż bloków.

Tak ale nie tylko. Zwiększamy bezpieczeństwo dzieci oraz innych pieszych użytkowników

To512

Postautor: To512 » 18 lip 2018, 14:02

W jaki sposób? Ograniczenie prędkości do 20km/h i pierwszeństwo dla pieszych? Brakuje tylko fotoradaru na osiedlu :lol:

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”