Wentylacja w garażu / zapachy z lokali usługowych w garażu - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Wentylacja w garażu / zapachy z lokali usługowych w garażu - Avia 3

Postautor: maniekmal » 03 gru 2018, 10:47

k59g pisze:W garażu smród jak by się parkowało w garkuchni. Zgłaszałem i zero reakcji .

nie wiem czy to się da coś z tym zrobić, wentylacja tak została zaprojektowana, że z lokali usługowych odprowadza do garażu. Też nie jestem tym zachwycony ale co zrobić.

k59g

Re: Wentylacja w garażu / zapachy z lokali usługowych w garażu - Avia 3

Postautor: k59g » 11 gru 2018, 18:34

maniekmal pisze:
k59g pisze:W garażu smród jak by się parkowało w garkuchni. Zgłaszałem i zero reakcji .

nie wiem czy to się da coś z tym zrobić, wentylacja tak została zaprojektowana, że z lokali usługowych odprowadza do garażu. Też nie jestem tym zachwycony ale co zrobić.

Lokale usługowe w Avii 3 nie są przystosowane do prowadzenia działalności gastronomicznej- takie stanowisko prezentuje Bx . Trzeba naciskać na Zarządcę Wspólnoty aby wymógł na właścicielu lokalu zmianę podłączenia wyciągów do wentylacji tak aby smród z garażu zniknął.

anonymus

Postautor: anonymus » 11 gru 2018, 21:46

Niech sami sie duszą w tych lokalach a nie nam zasmradzają garaż. Niech sobie zamontują i zabierają te zapachy ze sobą do domu. Oprócz miejsc postojowych są też schowki w ktorych mamy jakies tam swoje rzeczy, które śmierdzą wszystkim !!!

mmm123

Postautor: mmm123 » 11 gru 2018, 23:30

k59g pisze:
maniekmal pisze:

Lokale usługowe w Avii 3 nie są przystosowane do prowadzenia działalności gastronomicznej- takie stanowisko prezentuje Bx . Trzeba naciskać na Zarządcę Wspólnoty aby wymógł na właścicielu lokalu zmianę podłączenia wyciągów do wentylacji tak aby smród z garażu zniknął.

Skąd takie rewelacje? Skoro nie są przystosowane to czemu mamy taki lokal usługowy? Właściciel nic z tymi zapachami nie może zrobić bo tak jest wentylacja poprowadzona.

k59g

Postautor: k59g » 12 gru 2018, 7:25

mmm123 pisze:
k59g pisze:
maniekmal pisze:nie wiem czy to się da coś z tym zrobić, wentylacja tak została zaprojektowana, że z lokali usługowych odprowadza do garażu. Też nie jestem tym zachwycony ale co zrobić.

Skąd takie rewelacje? Skoro nie są przystosowane to czemu mamy taki lokal usługowy? Właściciel nic z tymi zapachami nie może zrobić bo tak jest wentylacja poprowadzona.

Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. W poprzednim wpisie pisałem ,że jest to stanowisko BX . Taką informację otrzymałem od Zarządcy po interwencji w sprawie smrodu. Właścicieli miejsc postojowych i schowków w hali garażowej to kompletnie nie interesuje ,że właściciel garkuchni nic nie może zrobić .

c-o-n

Postautor: c-o-n » 12 gru 2018, 11:20

Dodatkowo często wentylacja zasysa powietrze i w mieszkaniach czuć ten smród nawet w łazience :?

anonymus

Postautor: anonymus » 12 gru 2018, 17:35

c-o-n pisze:Dodatkowo często wentylacja zasysa powietrze i w mieszkaniach czuć ten smród nawet w łazience :?

Oj tak :|
:(

Polpol

Postautor: Polpol » 12 gru 2018, 21:47

k59g pisze:
mmm123 pisze:
k59g pisze:Lokale usługowe w Avii 3 nie są przystosowane do prowadzenia działalności gastronomicznej- takie stanowisko prezentuje Bx . Trzeba naciskać na Zarządcę Wspólnoty aby wymógł na właścicielu lokalu zmianę podłączenia wyciągów do wentylacji tak aby smród z garażu zniknął.

Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. W poprzednim wpisie pisałem ,że jest to stanowisko BX . Taką informację otrzymałem od Zarządcy po interwencji w sprawie smrodu. Właścicieli miejsc postojowych i schowków w hali garażowej to kompletnie nie interesuje ,że właściciel garkuchni nic nie może zrobić .

To ciekawe rozwiazanie :] za wentylacje w bloku płaca wszyscy solidarnie - wlaściciele hali też a za wentylacje w hali tylko właściciele hali grażowej. Do ich hali jest wpusczona wentylacja z lokali usługówych - też dorzucaja sie do pradu w hali ?

kar.pog

Postautor: kar.pog » 19 gru 2018, 20:35

Niestety u mnie też czasami czuć te zapachy w mieszkaniu :(

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”