Jedynym obecnie sensownym rozwiązaniem usprawniającym poruszanie się pieszo i samochodem po osiedlu to donice. W Avii 3 już pierwsze powstały. Będą kolejne na następnym zakręcie. Ale co z pozostałymi wspólnotami? Czy Wasi zarządcy śpią? Za co im płacicie?
Proponuję podzwonić do swoich zarządców i wymusić ustawienie donic w ważnych miejscach.
Nie ma co czekać na strefę zamieszkania. Najwcześniej i tak powstanie za kilka miesięcy, jeśli oczywiście głosowanie przejdzie.
P.S. czyj to ford Galaxy s max, który ciągle stoi na lub przy przejściu dla pieszych między Avia3 a Avia1?
Donice na osiedlu / ustawienie donic na osiedlu Avia
Re: Donice na osiedlu / ustawienie donic na osiedlu Avia
To zdaje egzamin!
Ostatnio zmieniony 25 lip 2019, 17:54 przez Brunon K., łącznie zmieniany 1 raz.
Pisz po polsku i składnie. Nic nie rozumiem.
To czytaj tak, żeby zrozumieć.
Przybyło samochodów na pasie startowym. Niektórzy zrozumieli, że lepiej wybrać tamten parking, blisko naszego osiedla. Faktycznie S-max Ford ciągle stoi na przejściu między Avia3 a Avia1. A kiedyś na tym miejscu auto miało już blokadę.
W tym tyg na pewno mają założyć słupki przed bramą od strony A1.
Może nawet na zakręcie dalej-nie wiem.
mik pisze:W tym tyg na pewno mają założyć słupki przed bramą od strony A1.
To nie jest dobra wiadomość. Ten zarządca jest do niczego i nie zależy mu na estetyce. Donice naprawdę dobrze się spisują. Dużo lepiej wyglądają i można nawet roślinę wsadzić. Ale łatwiej jest słupki wstawić i po problemie.
mmm123 pisze:mik pisze:W tym tyg na pewno mają założyć słupki przed bramą od strony A1.
To nie jest dobra wiadomość. Ten zarządca jest do niczego i nie zależy mu na estetyce. Donice naprawdę dobrze się spisują. Dużo lepiej wyglądają i można nawet roślinę wsadzić. Ale łatwiej jest słupki wstawić i po problemie.
Słupki zajmują mniej miejsca a chodnik tam za szeroki nie jest. A3 też się nie pofatygowało do tej pory, żeby wsadzić coś w te swoje donice-stoją puste i zbierają śmieci a sezon sadzenia raczej już.
mik pisze:mmm123 pisze:mik pisze:W tym tyg na pewno mają założyć słupki przed bramą od strony A1.
Słupki zajmują mniej miejsca a chodnik tam za szeroki nie jest. A3 też się nie pofatygowało do tej pory, żeby wsadzić coś w te swoje donice-stoją puste i zbierają śmieci a sezon sadzenia raczej już.
Już nie stoją puste. Ziemia już jest. Słupki są brzydkie.
Przybyło nam dzisiaj słupków na osiedlu. Estetyka pewnie na minus, komfort na plus.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”