Kontakt telefoniczny z administratorem budynku utrudniony , ilekroć usiłuje się do nich dodzwonić nikt nie podnosi słuchawki nawet nie oddzwaniają może mam złe numery ? 601-509-337 , 12 203 19 02 , jeżeli macie jeszcze inny nr. prośba o odp.
-Lokatorzy z którymi rozmawiałem nie są zadowoleni z usług firmy sprzątającej której usługi polegają na myciu podłóg czasem wraz z brudem który nie został wcześniej zamieciony . Windy oraz szyby w drzwiach oddzielających korytarz od klatki wiecznie brudne i niedoczyszczone . Płacimy za to nasze pieniądze wiec myślę ze jest to problem gdyż zakres usług jest jasno nakreślony , przerwy na papierosa ok rozumiem ale praca powinna być wykonana starannie. Nie mówiąc już o usuwaniu usterek które trwają bardzo długo.
Zarzadzanie / jakoś usług zarządzania budynkiem - Avia 3
Re: Zarzadzanie Avia3
Patryk22 pisze:Kontakt telefoniczny z administratorem budynku utrudniony , ilekroć usiłuje się do nich dodzwonić nikt nie podnosi słuchawki nawet nie oddzwaniają może mam złe numery ? 601-509-337 , 12 203 19 02 , jeżeli macie jeszcze inny nr. prośba o odp.
-Lokatorzy z którymi rozmawiałem nie są zadowoleni z usług firmy sprzątającej której usługi polegają na myciu podłóg czasem wraz z brudem który nie został wcześniej zamieciony . Windy oraz szyby w drzwiach oddzielających korytarz od klatki wiecznie brudne i niedoczyszczone . Płacimy za to nasze pieniądze wiec myślę ze jest to problem gdyż zakres usług jest jasno nakreślony , przerwy na papierosa ok rozumiem ale praca powinna być wykonana starannie. Nie mówiąc już o usuwaniu usterek które trwają bardzo długo.
Z tą firmą jest większy problem.
W marcu zwolniła się zarządca Magda
Następny zarządca jeszcze się nie pojawił w bloku, a już złożył wypowiedzenie.
Pani od administracji też się zwolniła i już u nas nie pracuje.
Osoba od spraw technicznych też się zwolniła i nie zatrudniono nikogo w jego miejsce.
To do kogo chcesz się dodzwonić jak nikt nie zajmuje się naszym blokiem?
Za co my im płacimy co miesiąc?
Nawet nie ma do kogo zadzwonić, bo na ich stronie nie ma żadnego numeru do jakiegoś dyrektora czy menedżera...
Ostatnio zmieniony 07 cze 2019, 16:47 przez mko13, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodam jeszcze, że jeśli już kogoś zatrudnią to nie będzie ciągłości w zarządzaniu naszym blokiem. Nowe osoby nie dostaną informacji od poprzedników, bo poprzedników już nie będzie.
Dzięki za odp. w pn. pojadę do nich osobiście i mam nadzieje ze w końcu zrezygnujemy z tego zarządcy , co do mojej osoby od początku byłem za tym.
Patryk22 pisze:Dzięki za odp. w pn. pojadę do nich osobiście i mam nadzieje ze w końcu zrezygnujemy z tego zarządcy , co do mojej osoby od początku byłem za tym.
Też chciałem pojechać, ale nie miałem jeszcze na to czasu. Przypominam, że zmiana zarządcy musi dokonać się notarialnie. Wystarczą pełnomocnictwa przed zebraniem, ale na zebraniu musi być notariusz. Orlinskiego 1 z Zzn1 już to przerabiał.
Daj znać w poniedziałek czego się dowiesz.
P.S. akurat jeśli chodzi o sprzątanie to dla mnie jest ok.
Jakieś propozycje w tej sprawie?
Bo jak tam nie ma kto pracować, to rzeczywiście trudno się po firmie czegoś spodziewać. Drzwi w kl. B po raz kolejny się zepsuły i tak zostało.
Czy wiadomo kiedy planowane jest zebranie Wspólnoty? Czy ktoś ma dobre doświadczenia z jakimś zarządcą i mógłby doradzić?
Zbierzmy się i zróbmy coś, bo samo się nie zrobi.
Bo jak tam nie ma kto pracować, to rzeczywiście trudno się po firmie czegoś spodziewać. Drzwi w kl. B po raz kolejny się zepsuły i tak zostało.
Czy wiadomo kiedy planowane jest zebranie Wspólnoty? Czy ktoś ma dobre doświadczenia z jakimś zarządcą i mógłby doradzić?
Zbierzmy się i zróbmy coś, bo samo się nie zrobi.
A co z drzwiami w kl b bo byłem i nic. Mam rozmawiać dzis z konserwatorem w sprawie wentylacje to może mu zgłoszę o co chodzi
Jak rozmawiasz z konserwatorem - można polecić żeby rogi słupków graniczących ze śmietnikami były oklejone jakimiś listwami. Non stop są obijanie przez mpo. Raz już były naprawiane ale niestety z tego co widziałem elewacja dalej przegrywa z tymi kontenerami.
A wystarczy pare listw za pare złotych.
Kolejna sprawa to trawnik. Wyglada na to ze dolniczki zabezpieczyły trawnik ale nikt się nim nie zajął
Komuś udało się skontaktować z zarządca?
A wystarczy pare listw za pare złotych.
Kolejna sprawa to trawnik. Wyglada na to ze dolniczki zabezpieczyły trawnik ale nikt się nim nie zajął

Komuś udało się skontaktować z zarządca?
-
Czy jakieś nowe informacje w tej sprawie drodzy sąsiedzi?
Co do listew to spółdzielnia musi dać kase na listwy.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”