Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
kinia180

Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie

Postautor: kinia180 » 13 sty 2016, 21:06

Witam sąsiadów. Informacja dla osób, które nie mają wykupionego miejsca postojowego. Otóż nie dostaniemy pilota do bramy wjazdowej na osiedle. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, ponieważ miejsc takich na nasz blok przypada ok 60 czyli o połowę mniej niż mieszkań w bloku, normalnie dyskryminacja mieszkańców bloku. Pocieszenie jest takie, że jak już brama zacznie działać ma być otwarta od 5 do 23 a w nocy ma nam ją otwierać stróż.

gucio

Re: Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie

Postautor: gucio » 14 sty 2016, 0:18

A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu? :-)

michalb

Postautor: michalb » 14 sty 2016, 0:30

najlepiej na bramie albo już na wieździe na Orlińskiego powinien stanąć znak B-1 wraz z tablicą że nie dotyczy właścicieli miejsc postojowych i garażowych :)

D89

Postautor: D89 » 14 sty 2016, 12:10

Przy klatkach są przewidziane miejsca na postój do 15 min w celu wyładunku/załadunku. Ja też nie będę miał wykupionego miejsca, ale wracając z dużych zakupów chciałbym móc własnie postawić samochód pod klatką na 15 min i później odjechać.

duda88

Postautor: duda88 » 14 sty 2016, 12:18

kinia180 pisze: Pocieszenie jest takie, że jak już brama zacznie działać ma być otwarta od 5 do 23 a w nocy ma nam ją otwierać stróż.

kinia180 - brama będzie otwarta w dzień tylko do czasu całkowitego zakończenia inwestycji Avia - później będzie zamknięta cały czas :|

michalb

Postautor: michalb » 14 sty 2016, 21:48

D89 pisze:Przy klatkach są przewidziane miejsca na postój do 15 min w celu wyładunku/załadunku. Ja też nie będę miał wykupionego miejsca, ale wracając z dużych zakupów chciałbym móc własnie postawić samochód pod klatką na 15 min i później odjechać.

a skąd taka wiedza o tym postoju do 15 min???

D89

Postautor: D89 » 14 sty 2016, 22:04

Zdaje się że widziałem takie znaki, tuż przy wejściu do klatki była wyznaczona koperta dla potrzeb wyładunku np. dla kurierów itp.

kasia.028

Postautor: kasia.028 » 11 maja 2016, 12:53

gucio pisze:A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu? :-)

A po to że jako mieszkaniec mam takie samo prawo do korzystania z drogi jak ci co posiadają wykupione miejsca bo to nie jest ich prywatny folwark a i na utrzymanie drogi też tylko oni nie wykładają.Jak słusznie Pan już zauważył macie wykupione miejsce parkingowe a nie teren wokół niego.
Moge chciec podjechac pod klatke po dziecko czy chorą osobe,z zakupami,meblami czy z kazdego innego powodu i nikt mi tego nie zabroni.

gucio

Postautor: gucio » 11 maja 2016, 15:36

kasia.028 pisze:
gucio pisze:A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu? :-)

A po to że jako mieszkaniec mam takie samo prawo do korzystania z drogi jak ci co posiadają wykupione miejsca bo to nie jest ich prywatny folwark a i na utrzymanie drogi też tylko oni nie wykładają.Jak słusznie Pan już zauważył macie wykupione miejsce parkingowe a nie teren wokół niego.
Moge chciec podjechac pod klatke po dziecko czy chorą osobe,z zakupami,meblami czy z kazdego innego powodu i nikt mi tego nie zabroni.

Proszę się nie denerwować bo jak widziała Pani to był żart zakończony uśmiechem na końcu zdania. . .

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”