Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie
Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie
Witam sąsiadów. Informacja dla osób, które nie mają wykupionego miejsca postojowego. Otóż nie dostaniemy pilota do bramy wjazdowej na osiedle. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, ponieważ miejsc takich na nasz blok przypada ok 60 czyli o połowę mniej niż mieszkań w bloku, normalnie dyskryminacja mieszkańców bloku. Pocieszenie jest takie, że jak już brama zacznie działać ma być otwarta od 5 do 23 a w nocy ma nam ją otwierać stróż.
Re: Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia w Krakowie
A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu? 

najlepiej na bramie albo już na wieździe na Orlińskiego powinien stanąć znak B-1 wraz z tablicą że nie dotyczy właścicieli miejsc postojowych i garażowych 

Przy klatkach są przewidziane miejsca na postój do 15 min w celu wyładunku/załadunku. Ja też nie będę miał wykupionego miejsca, ale wracając z dużych zakupów chciałbym móc własnie postawić samochód pod klatką na 15 min i później odjechać.
kinia180 pisze: Pocieszenie jest takie, że jak już brama zacznie działać ma być otwarta od 5 do 23 a w nocy ma nam ją otwierać stróż.
kinia180 - brama będzie otwarta w dzień tylko do czasu całkowitego zakończenia inwestycji Avia - później będzie zamknięta cały czas

D89 pisze:Przy klatkach są przewidziane miejsca na postój do 15 min w celu wyładunku/załadunku. Ja też nie będę miał wykupionego miejsca, ale wracając z dużych zakupów chciałbym móc własnie postawić samochód pod klatką na 15 min i później odjechać.
a skąd taka wiedza o tym postoju do 15 min???
Zdaje się że widziałem takie znaki, tuż przy wejściu do klatki była wyznaczona koperta dla potrzeb wyładunku np. dla kurierów itp.
gucio pisze:A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu?
A po to że jako mieszkaniec mam takie samo prawo do korzystania z drogi jak ci co posiadają wykupione miejsca bo to nie jest ich prywatny folwark a i na utrzymanie drogi też tylko oni nie wykładają.Jak słusznie Pan już zauważył macie wykupione miejsce parkingowe a nie teren wokół niego.
Moge chciec podjechac pod klatke po dziecko czy chorą osobe,z zakupami,meblami czy z kazdego innego powodu i nikt mi tego nie zabroni.
kasia.028 pisze:gucio pisze:A po co Pani pilot do bramy jak nie będzie Pani miała gdzie postawić samochodu?
A po to że jako mieszkaniec mam takie samo prawo do korzystania z drogi jak ci co posiadają wykupione miejsca bo to nie jest ich prywatny folwark a i na utrzymanie drogi też tylko oni nie wykładają.Jak słusznie Pan już zauważył macie wykupione miejsce parkingowe a nie teren wokół niego.
Moge chciec podjechac pod klatke po dziecko czy chorą osobe,z zakupami,meblami czy z kazdego innego powodu i nikt mi tego nie zabroni.
Proszę się nie denerwować bo jak widziała Pani to był żart zakończony uśmiechem na końcu zdania. . .
Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”