witam,
czy Waszym zdaniem zapisy w umowie developerskiej dotyczące lokalu mieszkalnego jasno mówią, iż mieszkanie jest do tylko do wyłącznego użytkowania. Jakoś to wszystko namieszane np "części wspólne do wyłącznego stosowania np . loggia". Myślicie że wszystko gra czy się czepiam?
Zapisy w umowie deweloperskiej
Re: Zapisy w umowie deweloperskiej
Ja wybrałem sprawdzenie umowy deweloperskiej przez prawnika - pisałem o tym tutaj. Generalnie nie znalazł tam nic, co byłoby jakimś zagrożeniem lub czymś co odchodziłoby od normy. Ale jeśli się ma wątpliwości, to chyba warto zapytać kogoś kto zna się na prawie 

Sytuacja z kancelarii w biurze budimexu.
Ja powiem tylko że zaaferowany godzinnym słuchaniem jak czytana jest umowa deweloperska potem podpisywanie, na końcu zadowolony że to już koniec poszedłem podpisać odbiór dokumentów i zapłacić. Pani już w sekretariacie kancelarii mówi że do zapłaty jest 500zł, wiedziałem że mniej więcej tyle ma wyjść więc zapłaciłem za tą" przyjemność", nic nie wydała więc poszedłem.W domu patrze na rachunek, który mi wystawili ( był w teczce z wypisem aktu notarialnego), i opiewał na 480,90zł, stąd trochę się zniesmaczyłem. Nie jest to jakaś wielka kwota ale zawsze coś, stąd zanim zapłacicie popatrzcie na rachunek.
Ja powiem tylko że zaaferowany godzinnym słuchaniem jak czytana jest umowa deweloperska potem podpisywanie, na końcu zadowolony że to już koniec poszedłem podpisać odbiór dokumentów i zapłacić. Pani już w sekretariacie kancelarii mówi że do zapłaty jest 500zł, wiedziałem że mniej więcej tyle ma wyjść więc zapłaciłem za tą" przyjemność", nic nie wydała więc poszedłem.W domu patrze na rachunek, który mi wystawili ( był w teczce z wypisem aktu notarialnego), i opiewał na 480,90zł, stąd trochę się zniesmaczyłem. Nie jest to jakaś wielka kwota ale zawsze coś, stąd zanim zapłacicie popatrzcie na rachunek.
Nie jestem pewien czy tam jeszcze nie było jakiegoś podatku/opłaty skarbowej... ale nie pamiętam dokładnie. No ale faktycznie, jeśli jest jak piszesz, to trochę słabo :/
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”