Dodatkowe miejsce na rowery w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Nowy

Dodatkowe miejsce na rowery w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: Nowy » 16 maja 2016, 0:05

Tak mnie naszło ostatnio jak schodziłem do piwnicy schodami, że jest pod nimi bardzo dużo miejsca, które moim zdaniem jest zupełnie zmarnowane, a przecież idealnie nadawałoby się ono na urządzenie jakiegoś miejsca na trzymanie rowerów. Jak myślicie :?: Coś takiego jest w obu klatkach, chyba taki schowek na rowery nikomu by tam nie przeszkadzał, nikomu nie stałby na drodze itp., a na pewno przydałby się w bloku :)

Obrazek
Obrazek

wojtekf

Re: Dodatkowe miejsce na rowery w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: wojtekf » 16 maja 2016, 9:56

Popieram taki pomysł :) po co ma się marnować miejsce :)

Fiszka

Postautor: Fiszka » 16 maja 2016, 10:37

Kiedy podpytywałam o miejsca na ewentualne przechowywanie roweru, to usłyszałam, że od tego jest wózkownia... Z drugiej stronie, szkoda by było zabierać miejsca parkingowe najmłodszym mieszkańcom. Tak więc ja również jestem na tak :)

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 16 maja 2016, 22:18

A ile takie miejsce będzie kosztować :P
jestem za jak tylko zobaczyłem to miejsce pomyślałem ze można by tam zrobić stojaki na rowery

sunder

Postautor: sunder » 16 maja 2016, 23:27

Idealne miejsce na masowa kradzież rowerów :lol: :lol: :lol: :lol:

Bez monitoringu w bloku jak i na klatkach to jest ladne pole do popisu dla zlodziei. Moje obecne mieszkanie blisko stacji Łobzów (praktycznie centrum pragne zaznaczyc), blok oddany ponad rok temu, 5 włamań w tym czasie. Do piwnic oraz dwa do mieszkań.

Od momentu jak założyli monitoringi (wewnatrz i na zewnatrz) plus ochrona w środku. Kradzieży nie ma, co więcej ludzie nawet zaczęli przypinać rowery przed klatka i nikt nic juz nie kradnie.
Bez zabezpieczeń życze powodzenia z trzymaniem rowerów. Wejsc do bloku nie bedąc mieszkańcem i obserwować ludzi kiedy wychodzą z mieszkań kto na pietrze mieszka, o ktorej wychodzi z pracy i wraca to jest pikuś...

Może place ciut wiecej czynszu, ale wiem ze jak zostawie wozek, rower czy coś innego przy skrzynce na listy lub przy ochroniarzu to ten rower tam będzie... Dlatego najpierw bezpieczenstwo, a pozniej robienie czegokolwiek, takie jest moje zdanie.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”